SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katı Atık Tesisi Açılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:08:12
Katı Atık Tesisi Açılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde aralarında Malatya'nın da bulunduğu 6 yerdeki katı atık tesisinin açılışını yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2023 vizyonu kapsamında 5 Haziran’da Ankara’da dev bir organizasyon gerçekleştirecek. Bakanlık Türkiye genelinde 6 katı atık tesisinin açılışını gerçekleştirecek. Kastamonu, Malatya, Balıkesir, Nevşehir, Giresun ve Erzurum (Pasinler) de inşa edilen 6 katı atık tesisinin toplam maliyetinin ise 88 milyon lira olduğu açıklandı.

Açılışı yapılacak olan tesisler 5 il belediyesi, 57 ilçe belediyesi, 3 özel idaresinde toplam 1 milyon 858 bin kişiye hizmet verecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında katılacağı organizasyon Ankara’da gerçekleşecek. 

40 YILLIK İHTİYACI KARŞILAYACAK..

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, Kapıkaya Mevkii’nde 528 dönüm alan üzerinde Malatya Belediyeler Birliği ile birlikte yürüttüğü Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi’nde Malatya’nın 40 yıllık katı atığını bertaraf edebilecek kapasite mevcut. Kapıkaya’daki yeni tesis, yaklaşık 13 milyon liraya mal oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız