SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katil 'Teknik'ten Kaçamadı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 22 gün önce bir kişinin öldürülmesi olayını araştıran Asayiş Cinayet Bürosu ekipleri, katil zanlısına MOBESE görüntüleri ve satılık otomobil üzerine pazarlık yaparak ulaştı.

Malatya Batalgazi ilçesi Boran köyü mevkiinde Karakaya Baraj Gölü kenarındaki eski kum ocaklarının yanında, Metin Yüce (22) adlı şahsın 20 Ocak 2011 günü av tüfeği ile 3 el ateş edilerek öldürülmesi olayını araştıran Emniyet Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, önce şehir içi-Battalgazi ilçesi güzergahında bulunan MOBESE kameralarını incelemeye aldı.

Olayla ilgili bilgi veren Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, "MOBESE ve Plaka Tanıma Sistemi kameralarının incelemesi sonucunda, öldürülen Metin Yüce'nin ön yolcu koltuğunda oturduğu 44 AL 054 plakalı otomobilin Battalgazi ilçesine giriş yaptığı ve yaklaşık 1 saat sonra da hızlı bir şekilde, Metin Yüce içinde olmadan il merkezine giriş yaptığı tespit edildi. Yapılan kayıt incelemelerinde, aracın sahibi olan C.A.'ya (21) ulaşmak istedik ancak kendisine ulaşamadık. Yapılan araştırmalarda şahsın Antalya'da olduğu tespit edildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlıklarının MOBESE ve Plaka Tespit Sistemi kamera kayıtlarında, aracın 21 Ocak günü Antalya'ya giriş yaptığı tespit edildi. Cinayet Büro Amirliğine bağlı bir ekip, araştırma yapmak üzere Antalya'ya gönderildi. Ekip, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki araştırmasında, 44 AL 054 plakalı aracın satılığa çıkarıldığını tespit edince alıcı oldu. C.A.'nın aracını satması için G.Y.'ye bırakıp otobüsle 7 Şubat günü İstanbul'a gittiği belirlendi. Ekibimiz araca müşteri olarak C.A.'nın İstanbul'daki adresine ulaştı. Ekibimiz daha sonra İstanbul'a geçerek şahsı 9 Şubat günü sabah saatlerinde Esenler'de kaldığı yerde yatarken yakaladı" açıklamasını yaptı.

Katil zanlısının Malatya'da bir internet kafe işlettiğinin ve öldürdüğü şahsı daha önce karakola şikayet ettiğinin tespit edildiğini söyleyen Pehlivan, katil zanlısının Yüce'yi sürekli kendisinden para istemesi nedeniyle öldürdüğünü iddia ettiğini kaydetti.

Öte yandan, katil zanlısı C.A.'nın İstanbul'da yakalandığı esnada Malatya'dan giden Cinayet Bürosu ekibindeki bir polis memuruna, "Ağabey, sen Malatya'da görevli değil miydin? Tayinin İstanbul'a mı çıktı?" diye sorduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız