SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katil Zanlısı 'Drone Destekli' Operasyonla Yakalandı

0
Güncellendi - 2019-08-30 19:40:46
Katil Zanlısı 'Drone Destekli' Operasyonla Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Doğanyol İlçesi'nde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma sonrasında öldürülen A.M. isimli kişinin katil zanlısı olarak aranan Y.M. yakalandı.

20 Temmuz 2019 tarihinde ilçeye bağlı Gökçe Mahallesi'nde meydana gelen olaydan sonra kaçan Y.M. jandarma ekiplerinin operasyonu sonucu yakalandı. Y.M.'nin Doğanyol İlçesi'ndeki Gümüşsuyu Mahallesi Karahüseyinler Mezrası'nda saklandığı belirlenirken, sarp ve dağlık olan zorlu arazide 3 jandarma komando timi geceden itibaren yaya olarak bölgeyi sardı. Havadan drone desteğiyle sivil ve jandarma asayiş ekipleri şüphelinin kullandığını tespit ettikleri 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu şüpheli Y.M. ile ona yardım eden 3 kişi yakalandı. Y.M.'nin üzerinde olayda kullanılan tabanca da ele geçirildi.

Konuyla ilgili jandarma tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu bilgiler paylaşıldı:

"Operasyonun devamında şüpheli Y.M.’nin yakalanmasına müteakiben firari olduğu süreçte kendisi ile irtibatlı olduğu, şüpheliyi sakladığı, yiyecek ve malzeme tedarik etmek suretiyle yardım yataklık ettikleri tespit edilen Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde ikamet eden diğer 3 şahsa ait 4 adrese eş zamanlı operasyon icra edilmiş 3 şahıs daha yakalanarak gözaltına alınmıştır.

İcra edilen operasyon kapsamında toplam 7 adreste yapılan aramalarda; 1 adet 7.65 mm. Çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet 9 mm çapında tabanca, 6 adet ruhsatsız av tüfeği, 64 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 2 adet 7.65 mm çapında tabanca şarjörü, 18 adet 7.65 mm çapında tabanca fişeği, 143 adet av tüfeği fişeği, 1 adet el dürbünü, 4 adet cep telefonu ve sim kartı ile 4 adet açılmamış sim kartı ele geçirilmiş, cinayet olayı şüphelisi Y.M’nin de dahil olduğu 7 şahıs gözaltına alınmıştır.

Adli işlemleri tamamlanan ve Pütürge Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şüphelilerden cinayet olayı şüphelisi firari Y.M tutuklanmış, yardım ve yataklık eden 6 şüpheli ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız