SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Katıldık, Görüşümüzü Söyledik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:36:43
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin Almanya'daki genel kurul toplantısına, Malatyalı dernekleri temsilen Avrupa Malatya Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Alabaş ile Köln Malatyalılar Dernek Başkanı Hidayet Yiğit de katılırken, federasyon kurucu üyesi Mahmut Soylu, Fikret Özdemir ve Mehtap Camcaz da birliğin yönetimine girdiler.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile AKP'nin Yurt Dışındaki Türklerden sorumlu genel başkan yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldıkları genel kurulda AKP'li bazı milletvekilleri de hazır bulundu. 

Genel kuruldaki görüşmeleri hakkında bilgi veren Alabaş, "Bakanımız Ömer Çelik ve Ak Parti genel başkan yardımcısı Antalya milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile  İstanbul milletvekili Metin Külünk ile birebir görüşmeler yaptık. Çocukların eğitimi, kimsesiz çocukların ya da ailelerin yanından alınıp Alman ailelere verilen Türk kökenli çocuklarla ilgili sorunları görüştük. Zorla Jugendamt denilen gençlik merkezleri tarafından ailelerinden alınan ve Alman ailelerin yanına verilen 10 bin çocuğumuzun durumunun önemine dikkat çektik. Avrupa ülkelerindeki Türklerin sorunları hakkında istişare ettik. Yine Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Yurt Dışı Vatandaşlar Daire Başkanı Murat Gürbüz ve uzman ekibi ile de görüşmeler yaptık."dedi.

MALATYA VE NEW YORK ETKİNLİĞİ..

AMDF başkanı Murat Alabaş, ayrıca Malatya'daki temsilcileri tarafından her ay düzenli olarak Malatya'da gerçekleştirilen toplantının 21 Şubat'ta Malatya Dedekorkut Parkı Restaurant'ta yapılacak olanına katılacaklarını, ayrıca 18 Mayıs'ta New York'ta Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından yapılacak olan yürüyüşte Malatya'yı temsilen hazır bulunacaklarını bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız