SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Katili Camia Biliyor'

A- A+ PAYLAŞ

Love Bar’da işlenen cinayet, Türkiye’nin gündemine birdenbire oturuverdi.

Engin Temel’in birbirinden ilginç fotoğrafları yayımlandı gazetelerde. Peki ama öldürülen Engin Temel kimdi? Nasıl bir hayat yaşamıştı? Temel’in Malatya’dan İstanbul’a uzanan hikáyesi, çok hızlı bir yükselişi de içinde barındırıyor. Kısıtlı imkánlarla, 19 yaşında geldiği İstanbul’un gece hayatı, kısa sürede para ve şöhret sağladı ona. Genç yaşta gece kulüplerinin aranan işletmecilerinden oldu. Ama bir kurşun, bu parlak hayatı söndürdü.

ENGİN Temel, Malatya Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra bir yıl dershaneye gitti ve İstanbul Üniversitesi’ni kazandı. Üniversite hayatı onu kesmedi, gözü hep iş hayatına atılmaktaydı. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden emekli olan babası Münir Temel ile Ziraat Bankası Malatya Merkez Şubesi’nde çalışan annesi Hatice Temel maddi desteklerini ondan hiç esirgemedi. Engin Temel, onlara yük olmamak için okuldan sonra akşamları çalışmaya başladı. Barmenlik yaptı. Gece hayatını çok sevmişti. Telefonla aradığı babasından, "Rızanız olursa ben okulu donduracağım. Çalışmak istiyorum" diye izin istedi. Ailesi Engin’in attığı her adıma çok güveniyordu. Onu kırmadılar ve 2’nci sınıftayken okulu dondurmasına izin verdiler.

Kadınların kavgası

Engin Temel, kısa sürede zekası, tevazusu ve yakışıklılığıyla İstanbul’un gece hayatında ün kazandı. Henüz 21 yaşındayken barmen olarak çalıştığı barın işletmeciliğini üstlendi. Fotomodellik yaptı. Bu sırada tanıştığı 2004 Miss Dream Of The World Türkiye İkincisi, Demet Akalın’ın vokalisti Hazal Müezzinoğlu’yla yaşadığı ilişki herkesi imrendiriyordu. 8 Şubat 2008, Hazal’ın ve en yakın arkadaşları Keops Bar’ın işletmecisi Hilal Ak’ın doğum günüydü. Engin Temel o gece işlettiği Heaven 7 Bar’da onlara hiç unutulmayacak bir doğum günü partisi düzenlemişti. Evlenmeyi çok isteyen Hazal Müezzinoğlu, o gece mini bir gelinlik giymişti. Sanki bir daha giyemeyeceğini hissetmişti. Ertesi gün de trafik kazasında öldü.

Engin Temel’in insanları çeken bir ışığı olduğunu söyleyen Hilál Ak, "Tabii ki zeki ve başarılıydı ama sadece yakışıklılığı ve sempatisiyle insanları işlettiği barlara çekerdi. Öyle ki ben, Engin için iki ünlü kadının barın tuvaletinde saç saça, baş başa kavga ettiklerini biliyorum" diyor.

Engin Temel, 24 yaşına geldiğinde dördüncü barı olan Love’ı işletiyordu. Bir çok müşteri, "Love’daki Engin" diye ünlenen Engin Temel’i görmek için gelirdi. Geçen ay da yeni bir barın işletmesini üstlenmek için anlaşmıştı. Hilál Ak, "Engin çok hızlı yükseldi. Ama bunun altında karanlık şeyler aramak doğru değil. O gerçekten başarılıydı. O kadar temiz bir insandı ki, ne sigara ne de içki kullanırdı. Her gün sporunu yapardı" diye anlatıyor arkadaşının başarısının arkasındaki sırrı.

Katilleri çok açık

Engin Temel’in evinin önünde başına tek kurşun sıkılarak öldürülmesi diğer bar işletmecilerini de tedirgin etmiş. Temel’in yakın arkadaşlarından, Airport Bar’ın işletmecisi Su Gönül, "Bu iş çok tehlikeli hale geldi. Ben bu işi bırakmayı düşünüyorum. Engin’in katilleri zaten çok açık. Bunu camiadaki herkes biliyor. Ama soruşturma sürdüğü için bunu dile getirmeyi doğru bulmuyorum. Bu sorumluluğu alamam. Zaten polis iki-üç güne çözer" diye korkusunu dile getiriyor. Su Gönül, "Engin’in kimseye zararı olamazdı, karanlık hiçbir şeyi yoktu. Tanıdığım en iyi insandı. O bir taraftan mütevazılığını korur, diğer taraftan isminden bahsedilmesini isterdi" diye noktayı koyuyor.

Babası Münir Temel, Malatya’da oturmasına karşın İstanbul’a gidip 10-15 gün Engin ile beraber kaldığını ifade ediyor ve şöyle özetliyor oğlunun kısa hayatını: "Espri olarak bana, ’İyi ki geliyorsun, seni bahane ediyorum. Kızlardan kurtuluyorum’ diyordu. Hızlı yaşadı, genç öldü."

ŞİŞLİ’de, eşcinsellerin tercih ettiği Love Bar’ın işletmecisi 24 yaşındaki Engin Temel, önceki sabah oturduğu apartmanın girişinde, başından ve göğsünden vurularak öldürülmüştü. Sabah saatlerinde apartmanının girişinden gelen iki el silah sesini duyan apartman görevlisi, üç ay önce binaya taşınan Engin Temel’i kanlar içinde bulmuştu. Polis geldiğinde ise Engin Temel yaşamını çoktan yitirmişti. Polisin yaptığı aramada, apartmanın girişinde 7.65 çapında iki boş kovan ve bir çekirdek bulunacaktı. Polis, ayrıca çevredeki güvenlik kameralarındaki görüntüleri de incelemeye almıştı. Ne var ki, iki kişiye ait olduğu belirlenen silik görüntülerden kimlik teşhisi yapılamamıştı. Üstelik görgü tanığı da yoktu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız