SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Katılım Çok Güzeldi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:07:10
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren müjdeler verdiğini söyledi. 

Özhan, AKP Malatya İl Teşkilatı'nda, İl Başkanı Hakan Kahtalı ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

Özhan, milletin Malatya'dan tüm Türkiye'ye kuvvetli bir ses verdiğini ifade etti.

Milletvekili Özhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimleri için sınırlı sayıda yapacağı mitingler içerisine Malatya'yı da almasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Kampanyanın en sonunda önemli bir miting olarak kayda geçti. Sadece bir miting olarak da Malatya mitingi medyada yer almadı. Sayın Başbakanımız 10 maddelik yeni bir müjde paketini açıkladı. Onu da sağ olsunlar lütfettiler ve 'Malatya Sözleşmesi' dediler. Medyamızda da 'Malatya Sözleşmesi' ve 'Malatya müjdeleri' olarak duyuldu" dedi.

"GENÇLERİMİZE CİDDİ ANLAMDA YATIRIM YAPIYORUZ"

Gençlere yönelik projelere bir yenisinin daha eklendiğini dile getiren Özhan, "Gençlerimize öncelikle ücretsiz internet getiriyoruz. Ücretsiz mobil internet imkanı sağlayacağız. Bu dünyada bir ilk. Dünyada bunu uygulayabilen başka bir ülke yok. Bunu inşallah hayata geçireceğiz. Gençlerimiz bir meslek edindirme programına gitmek kaydıyla ilk kez girdikleri işlerinin bütün bir yıllık maaşları ve SSK primlerini biz ödeyeceğiz. Buda çok ciddi bir katkı sağlayacak. İş kurmak isterlerse, 50 bin TL hibe veriyoruz, bu yetersiz bulunursa 100 bin TL'de kefalet ve teminatının da yüzde biz karşılamak şartıyla faizsiz kredi veriyoruz. Gençlerimize ciddi anlamda yatırım yapıyoruz. Türk Hava Yolları'nda uçtukları zaman yeni bir indirim paketi getiriyoruz. Büyün bunların üzerine sayın Başbakanımız özellikle üniversite gençlerimizi doğrudan ilgilendiren burs meselesine müdahale etmiş oldu" diye konuştu. 

Özhan, 2002 yılında iktidara geldiklerinde bursları herhangi bir siyasi iktidarın telaffuz etmeye dahi hicap ettiği rakamlarda olduğunu ifade ederek, "Bu rakamı telaffuz ettiğinizde ancak tepki alırdınız. O bursla geçinmek zinhar söz konusu değildi. Biz bunu ciddi rakamlara ulaştırdık. 330 TL olan bu burs miktarını 400 TL'ye çıkaracağız. Bu yüksek lisans ve doktoraya da ciddi şekilde yansıyacak" dedi.

"POLİS VE ASKERLERİMİZİN HİZMET TAZMİNATINI YÜZDE 25 ORANINDA ARTIRACAĞIZ"

Milletvekili Özhan, Başbakan'ın verdiği Cumhuriyet Bayramı Müjdesi'nde polis ve askerlerin hizmet tazminatının yüzde 25 oranında arttırılmasının da yer aldığını kaydederek, şunları söyledi: "Terörün yeniden yükseldiği bir dönemde, polis ve askerlerimizi şehit veriyoruz. Ciddi bir mücadele veriyorlar. Hepimizin içi kan ağlıyor ama ateş düştüğü yeri çok daha fazla yakıyor. Bu mücadeleyi veren kardeşlerimizin hizmet tazminatını yüzde 25 oranında artırarak, maaşlarına 240 TL ile 580 TL arasında artı olarak yansımasını sağlayacağız. Dolayısıyla polis kardeşlerimiz ciddi anlamda bu paketten dolayı bir gelir artışına muhatap olacaklar. Aynı şekilde Mehmetçiğe çok sembolik bir ücret ödenirdi. Mehmetçiğin harçlıklarını 100 TL'ye çıkaracağız. Askeri öğrencilerde yine benzer bir harçlık alıyorlardı. Bunu da 40 TL ila 200 TL arasında değişen bir artışla, tam iki katına çıkaracağız. Benzer şekilde astsubayların 2003 yılı öncesi ve sonrası mezuniyetleriyle oluşan farklı emeklilik göstergeleri ortaya çıkıyordu. Bu intibaklar yapılacak ve hepsi eşit bir şekilde en üst düzeyde emekli yapılmış olacaklar. Yine aynı şekilde güvenlik güçlerimizden uzman erbaşlarımızın 2200 olan ek göstergesi de, 300 bine çıkarılacak."

"GSS PRİM BORÇLARININ TAMAMINI SİLECEĞİZ"

Türkiye'de ilk kez AKP döneminde vatandaşların Genel Sağlık Sigortası (GSS) içerisine alındığını dile getiren Özhan, bu hizmetin yapıldığını CHP'nin 8 sene sonra fark edebildiğini belirtti.

Özhan, CHP'nin 'aile sigortası' vaadinde bulunduğunu hatırlatarak, "Bu zaten yapıldı. Üzerinden 7-8 sene geçti. Bunun ismine başka bir şey denilince yeni bir şey olmuyor. Burada belirli prim borçları oluşuyordu. Genel Sağlık Sigortası borçlarının tamamını silerek, sil baştan yepyeni bir doğuş imkanı sağlayacağız" diye konuştu. 

Muhtarlarında maaşlarında artış olacağını ifade eden Özhan, "Muhtarlarımıza bir iktidara geldiğimizde gerçekten sembolik bile denilemeyecek, herhangi bir işin haysiyetine yakışmayacak bir maaş ödeniyordu. Biz bunu düzelttik.En son asgari ücret seviyesindeydi. Asgari ücretin artışıyla beraber muhtarlara da bir müstakil müdahale yaparak, bin 300 TL'ye çıkacak" dedi. 

Özhan, 100 binlerce öğretmeni istihdam ettiklerini belirterek, "10 binlerce derslik açtık. Eğitim sistemini baştan aşağı bir kere fiziki imkanları yenilendi. Artık çok daha az sayıda öğrencinin çok daha fazla sınıflarda, çok daha fazla eğitimciyle buluştuğu bir ortama geldik. İnşallah bu çizgi devam edecek. Şubat ayında 30 bin yeni öğretmen ataması yapılacak" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı müjdenin toplumdaki herkesi yakından ilgilendirdiğini dile getiren Özhan, verilen müjdenin AK Parti'nin seçim beyannamesinin bir uzantısı olduğunu belirtti. 

Milletvekili Özhan, AKP'nin zoru başardığını ve bu nedenle 13 yıldır iktidarda olduğunu ifade ederek, "AK Parti'nin inşallah 1 Kasım seçimlerinde milletin teveccühüyle yeniden tek başına iktidar ve istikrarı sağlayacak parti olmasını ümit ediyoruz. Malatya'da bunun açık işaretlerini görmüş olduk. Malatya inşallah yine rekorlar kıracak, 1 Kasım'da istikrarın sürmesi için en güçlü desteği Malatya'dan Türkiye'ye vermiş olacak" dedi.

"KATILIM ÇOK GÜZELDİ"

İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, "Malatya'da, Gene Başkanımızı Başbakanımızı ağırladık. Çok güzel ve coşkulu bir karşılama oldu. Büyük bir heyecanla bugüne kadar olduğu gibi, Çarşamba günü de bütün Malatyalı hemşerilerim büyük bir coşku verdiler. Katılım çok güzeldi. Bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Kalan kısa süre içerisinde 1 Kasım'da sandıkta birlik, beraberlik içerisinde, kazasız, belasız, huzur ortamında güzel bir seçim geçirmeyi umut ediyorum" dedi.

'Malatya Sözleşmesi' olarak da geçen Cumhuriyet Bayramı Müjdelerine de değinen Kahtalı, verilen müjdelerden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. 

Kahtalı, bir gazetecinin 'mitinge kaç kişi katıldı?' sorusuna, 'Emniyetin rakamları yüksek. Dışarıdakilerle 75-80 bin civarında bir katılım vardı" cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız