SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Katılımcılar Memnun.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:50:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın sahip olduğu değerleri, Malatya dışındakilere tanıtmak amacıyla İstanbul Feshane’de düzenlenen ‘Malatya Günleri’ tanıtım etkinliğinde sona yaklaşılırken, her geçen gün ziyaretçi sayısı artıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de etkinliğe katıldı.

YOĞUNLUK..

Yaşanan yoğunluk nedeniyle Malatya Günleri’nin 22.00 olan kapanış saati 24.00’de uzatılırken, özellikle akşam saatlerinde ziyaretçi açısından büyük yoğunluk yaşanıyor.

Malatya Günleri tanıtım etkinliğinin büyük ilgi gören standların başında gelen Malatya Belediyesi standında, zaman zaman izdiham yaşanırken, etkinlik süresince standa gelen ziyaretçilerle yakından ilgilenen Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, gösterilen ilginin diğer katılımcıların yanısıra kendilerini de memnun ettiğini söyledi.

Etkinliğin 5. Gününde Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte standları gezen Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise İstanbul’un Türkiye’nin en büyük metropolü olduğunu belirterek, burada ciddi bir sayıda Malatyalı’nın olduğunu söyledi. Mumcu, “İstanbul, nüfusuyla, ekonomisiyle, katma değeriyle, ülkemiz ve ülkemiz insanları için önemli bir şehir. Burada ciddi sayıda Malatyalı hemşerilerimiz var. Tabi şehirlerin kendilerini ifade etmeleri gerekiyor. Şehirlerin artık daha çok hareketli olmaları gerekiyor. Kendi aralarında rekabet ediyorlar. Valilik, Belediye, TSO, Kamu kurum ve kuruluşlar ile Sivil Toplum Kuruluşların birlikte yaptıkları bir organizasyonla Malatya olarak İstanbul’dayız. Genelde Malatya Günleri’nin 4.sü, İstanbul’da ise 2.si düzenleniyor. Şu an görüldüğü kadarıyla gösterilen ilgi ve yapılan organizasyondan dolayı katılımcılar memnun görünüyor. Ben başta İstanbul’da yaşayan Malatyalı hemşerilerim olmak üzere herkesi etkinliği ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

Düzenlediği 150 m2’lik stantta, dergi, katalog, CD, fotoğraf ve afişlerle Malatya’nın güzelliklerini İstanbul’da tanıtan Malatya Belediyesi, Mabesem standında da Malatya’nın kültür ve sanatsal değerlerini sergiliyor. Türkiye’de 1.lik ödülü alan Malatya Belediyesi Sanat Merkezi’nde üretilen el emeği-göz nuru ürünlerin sergilendiği standa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, stantta sergilenen ve yapılan eserler dikkatle inceleniyor.

Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (Mabesem) standında; Mabesem bümyesinde açılan 21 kurstta üretilen ürünler sergileniyor. Mabesem standında resim, ebru, hüsnü hat, heykel, bez bebek, çini, kara kalem, el sanatları gibi eserler sergilenirken, bu eserlerin Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi’ndeki kursiyerler tarafından yapıldığını öğrenen izleyiciler, şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

Fuar alanındaki standaları gezen ve Mabesem standına hayran kalan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, fuarın Malatya’nın tanıtılmasında önemli bir rolü olduğunu, organizasyonun amacına ulaşmasında Malatya Belediyesinin çok büyük payı olduğunu söyledi.

Çalık, “Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a çok teşekkür ediyorum. Yaptığı hizmetlerin yanında böylesine bir organizasyonla Malatya’yı tanıtmak önemliydi. Burada aynı zamanda belediyemizin yaptığı örnek çalışmalarda sergileniyor” dedi.

BAKAN ZİYARETİ..

1 Eylül Cumartesi günü Malatya Günleri’ne akın eden vatandaşların yanısıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de Malatya Günleri’ni ziyaret etti.
 
Bakan Şahin’in Malatya Günleri ziyaretine AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık ile İstanbul Milletvekilleri Sevim Savaşer, Belma Satır, Tülay Kaynarca, Gülay Dalyan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğlu, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu da eşlik etti.
 
Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu ve Alican Bozkurt ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı tarafından karşılanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile beraberindeki heyet, Malatya Belediyesi standında bir süre oturarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ziyaret sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu tarafından bakan Fatma Şahin’e tepside kuru kayısı ile Mabesem kursiyerleri tarafından yapılan tablo hediye edildi.
 
Malatya Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (Mabesem) standını ziyaret eden heyetteki milletvekilleri, stanttaki çalışmaları ilgiyle izlerken, kayısı taşıyan kadın heykelinden birer adet sipariş verdiler.
 
Bakan Fatma Şahin ve beraberindeki heyet, Malatya Günleri’ndeki standları tek tek gezerek, sergilenen ürünleri yakından incelediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız