SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Katılımcılık Kültürü Güçlendirilmeli"

0
Güncellendi - 2018-11-12 21:39:41
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği işbirliğinde düzenlenen Sivil Toplum Akademisi programında “Sivil Toplum Kuruluşlarının Faaliyet Sürecinde Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panel düzenlendi.

Ramada Otelde düzenlenen programa Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, üniversite öğrencileri ve konuşmalarını yapmak üzere İnönü Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gökhan Tuncel ile Doç. Dr. Oğuzhan Göktolga katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu Sivil Toplum Akademisi programının etkin ve verimli geçtiğini belirterek katılım gösteren Sivil Toplum kuruluşlarına ve muhtarlara teşekkür etti.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Faaliyet Sürecinde Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözüm Önerileri konusunda konuşan Doç. Dr. Oğuzhan  Göktolga STK’ların karşılaştıkları sorunları içsel ve dışsal sorunlar olmak üzere ikiye ayırarak  içsel sorunları; STK’nın faaliyet alanının belli olmaması, kalifiye eleman sıkıntısı, derneklerin sabit bir gelire sahip olamaması, derneğin yükünün bir veya birkaç kişinin üzerinde olması, STK’ların belli bir faaliyet alanına odaklanamama sorunu olduğunu belirtti.

Göktolga,  “Toplumdaki STK algısının oluşamaması veya gereksiz görülmesi, kamu ile ilişkilerde STK’ların gerekliliğine inanmayan yöneticiler, sorun çözme alanının siyasal arena olduğuna duyulan inanç, ortaklık bilincinin gelişmemesi, STK’lar arası işbirliğinin yetersiz olması sorunları ise dışsal sorunlardır” dedi.

Doç. Dr. Gökhan Tuncel STK’ların karşılaşmış oldukları sorunların çözüm noktasında alternatif yollar olduğunu belirterek,“Yöneticilerin yazı yazma becerisi ve sevgisi güçlendirilmeli, STK yöneticileri ile üyelerinin eğitimin her aşamasında gerekli bir süreç olduğunu kavramaları ve içe dönük eğitim programları yürütülmeli, katılımcılık kültürü güçlendirilmeli, insana ve topluma dokunan faaliyetlere odaklanmalı, toplumsal ilişkiler ağı güçlü ve sürdürülebilir olmalıdır” dedi.

Düzenlenen panel programının sonunda katılımcılar konu ile ilgili sorularını konuşmacılara yönelttiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız