SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Katılın, 'Evet' Deyin''

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin yaptıkları ayrı açıklamalarda, pazar günü yapılacak referandumda vatandaşlardan "evet" oyu kullanmasını beklediklerini ifade ettiler.

Ankara'dan seçim bölgesi Malatya'ya gelerek sivil toplum kuruluşları ve Battalgazi ilçesindeki esnafı ziyaret eden Malatya milletvekili ve TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu üyesi Ömer Faruk Öz, 21 Ekim Pazar günü yapılacak olan referanduma tüm vatandaşların katılmasını istedi. Referandumda, hükümetlerin görev süresinin 1 yıl kısalacağını, seçimlerin 5 değil, 4 yılda bir yapılacağını hatırlatan Öz, "Cumhurbaşkanını 5+5 sistemiyle halk seçecek. TBMM'de toplantı yeter sayısı 184 olacak. 367 krizi bir daha yaşanmayacak ve Meclis'i boykot bitecek" şeklinde konuştu. Milletvekili Öz, vatandaşların referandumda "evet" oyu vermeleri halinde ekonomik ve siyasi istikrar ile huzura "evet" demiş olacaklarını kaydetti.

AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık da, vatandaşları referanduma katılarak "evet" oyu vermeye davet etti. Çalık, yaptığı açıklamada, referandumun milletin kendi sesi olacağını belirterek, "Artık cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaos yaşanmasın istiyoruz. Milletimiz istediğini cumhurbaşkanı yapmalı. Vatandaşlarımızın referanduma katılmalarını istiyoruz. Katılım oranı da vatandaşlarımızın bilincini göstermesinde çok önemli bir gösterge olacaktır" dedi.

Diğer yandan, AKP Malatya milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Fuat Ölmeztoprak da referandumla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Vatandaşımızın önüne kendi seçimini getiriyoruz. Bunu sahiplenmesini bekliyoruz. Vatandaşlar referandumda "evet" derse, 12. ve daha sonraki cumhurbaşkanını kendisi seçecektir" dedi. Ölmeztoprak, Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli kararları içeren referandumda vatandaşın "evet" oyu kullanması halinde kargaşa ve yorum çokluğunun önüne geçileceğini kaydetti.

Öte yandan AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin de, vatandaşların Pazar günü sandığa giderek, Anayasa değişikliği için “Evet” oyu kullanmalarını istedi. “Referandum demek, doğrudan millete gitmek, vekilsiz, aracısız milli iradeye başvurmak demektir. Bu açıdan doğrudan demokrasi anlamına da gelir.” diyen Şahin, Malatyalıların Pazar günü sandık referanduma geniş bir katılım sağlayacağına inandığını bildirdi. Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın referanduma katılmama çağrısı yaparak da, 22 Temmuz seçimlerindeki başarısızlığını kamufle etmeye ve katılmayanları CHP’li gibi göstermeye çalıştığını öne sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız