SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katilin Hesap Verme Zamanı

A- A+ PAYLAŞ

Tarihin kanlı sayfalarına Srebrenica katliamı ile geçti. 11 bin Müslüman’ın katledilmesi emrini verdi. Hırvat, Bosnalı Müslüman ve Sırp 250 bin kişinin hayatını kaybettiği Bosna savaşında baş aktördü. Sahte kimlikle geçirdiği 11 yılın ardından geçen hafta yakayı ele veren Bosnalı Sırplar’ın eski lideri Radovan Karadziç, kendisini Belgrad’da alternatif tıpçı kimliğinde yakalayan Sırbistan’ın AB yanlısı hükümeti tarafından Lahey’de kurulan Savaş Suçları Mahkemesi’ne teslim edildi. Saçı ve sakalı kesilen Karadziç, sabah saatlerinde 5 araçlık konvoyla tutulduğu hapishaneden havaalanına doğru yola çıkarıldı. Ardından Sırbistan hükümetine ait özel bir jetle Hollanda’ya getirildi. Buradan polis helikopterleri eşliğinde muhtemelen hayatının geri kalanını geçireceği hapishaneye geldi. Bu sırada Sırp kasaba hep yüzü maskeli güvenlik görevlileri eşlik etti.

Bugün hakim önüne çıkacak

Radovan Karadziç, Yugoslavya’nın eski lideri Slobodan Miloseviç’in de 5 yıl boyunca yargılandığı, ancak kararın açıklanmasına kısa bir süre kala kalp krizi geçirerek öldüğü hapishanede 15 metrekarelik bir hücrede kalacak. Savunmasını hazırlaması için kendisine bilgisayar ve internet tahsis edilecek. Ayrıca odasında televizyon da bulunacak. Mahkemede kendi kendini savunacak Karadziç bugün hakim önüne çıkacak. Kendisine 13 ayrı soykırım ve cinayet suçlamasını kabul edip etmediği sorulacak.

‘KAHRAMANIMIZI TESLİM EDEMEZSİNİZ!’

Belgrad, Karadziç’in teslim edileceği haberinin duyulmasından sonra savaş alanına döndü. Yüzlerce Sırp milliyetçisi Karadziç’in posterleri ve “Kahramanımız Karadziç” yazılı pankartlarla eylem yaptı. Polisin müdahalesine taşlarla karşılık veren melerinin 70 kişi gözaltına alındı.

30 gÜn İsteyecek

Karadziç’in avukatı Sırp liderin suçlamaları kabul etmeyeceğini zaten açıklamış durumda. Karadziç’in savunmasını hazırlamak için mahkemeden 30 gün süre isteyebileceği, ya da mahkemeyi tanımadığını söylemesi durumunda hakimlerin kendisine bu süreyi vermesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız