SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katiline 'Ağır' Müebbet İstendi

0
Güncellendi - 2015-12-30 02:07:16
Katiline 'Ağır' Müebbet İstendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da geçtiğimiz Haziran ayında bir birahanede çalışan dayısının kızı ve aynı zamanda abisinin nikahsız yaşadığı eski eşi olan Canan Koçoğlu'nu bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Ramazan A. hakkında savcı mütalaasında, ağırlaştırılmış müebbet (ömür boyu) hapis talep etti.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan Ramazan A, hakim karşısına çıktı. Mahkemede son kez savunma yapan Ramazan A. "İlk defa üzerime bıçak almıştım. Niye aldım onu da hatırlamıyorum" dedi.

9 Haziran 2015 tarihinde Cezmi Kartay Caddesi üzerindeki bir birahanede yaşanan olayda iddiaya göre, Ramazan A. garsonluk yapan dayısının kızı Canan Koçoğlu'nu cebinden çıkardığı ekmek bıçağı ile 15 kez bıçaklayarak öldürmüştü. Birahane çalışanlarından birinin silahla ateş ederek zanlıyı ayağından vurması ile yakalanan Ramazan A. daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevine konulmuştu. Olayın ardından savcılık tarafından zanlı Ramazan A. için hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilirken zanlı için kasten tasarlayarak adam öldürmek suçu dolayısıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede, sanığın tek başına gittiği birahanede bir müddet alkol aldıktan sonra, öz dayısının kızı olan ve ağabeyi ile bir süre aynı çatı altında gayri resmi yaşadıktan sonra ayrılan Canan Koçoğlu'nu garsonluk yaptığını görünce sinirlendiği ve ortada meşru ve haksız tahrik oluşturan hiçbir sebep yokken cebinden çıkardığı 30 cm uzunluğundaki ekmek bıçağı ile defalarca Canan'ı öldürdüğü ifade edildi. Canan Koçoğlu'nun aldığı darbeler ile yere düşmesinden sonra zanlının bıçaklama eylemini devam ettirdiğinin belirtildiği iddianamede iş yeri sahibi ve çalışanlarının zanlıya müdahale etmek istediği kaydedildi.

Genç kadının yaşanan olayda 15 bıçak darbesi alarak öldürüldüğünün belirtildiği iddianamede, "Gerçekten ortaya konulan açıklamalar muvacehesinde somut olay irdelendiğinde, daha önce bir saldırı hususunda plan yapan Ramazan A. bilerek öz dayısının kızının çalıştığı iş yerine gitmiş, yanında 30 cm uzunluğunda ekmek bıçağı almış, ortada zahiri bir neden yokken onu birahane ortasında hayati bölgelerinden bıçaklamıştır. Alınan beyanlardan söz etmek gerekirse, şüphelinin dahi maktulün hayati bölgelerine doğru bıçağı sapladığını belirmiş olması kastının adam öldürme şeklinde ortaya çıktığının açık işaretidir. Nitekim bu şekilde ölüm sonucu da elde edilmiştir. Tüm bunların sonucu olarak meydana gelen netice, suçta kullanılan aletin cismi, kullanılma biçimi, alet darbe sayısı, eylemin gerçekleştirilme tarzı, maktulün vücudunda 15 adet bıçak yarası bulunması ve bunların çoğunun ölüm sonucu elde etmeye elverişli olması ve ölüm neticesinin de gerçekleşmesi karşısında Ramazan'ın, Canan'ın vücut tamlığına yönelik fiilleri adam öldürme suçunu oluşturmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Bu arada katil zanlısı Ramazan A.'nın olaydan sonra savcılığa verdiği ifadesinde eğlenmek için olay günü birahaneye gittiğini ve bu sırada dayısının kızı olan Canan Koçoğlu'nu gördüğünü söyledi. Canan'ın birahanede çalışmasından dolayı rahatsız olduğunu söyleyen zanlı, iddia edildiği gibi değil tesadüfen dayısının kızını gördüğünü savundu. Canan'ın kendisinin karşısındaki bir masaya servis açtığını görünce olaydan gıcık kaptığını belirten zanlı, üzerinde bulunan bıçağı çıkararak 4-5 kez bıçakladığını bu sırada yere düşen maktule yerde de bir kez bıçağı sapladığını söyledi. "Ben normalde hiç bıçak taşıyan bir adam değilim" diyen zanlı Ramazan A. "İlk defa üzerime bıçak almıştım, niye de aldım onu da hatırlamıyorum" diyerek kendisini savundu.

Olay sonrası birahane çalışanlarının kendisini darp ettiğini ve birinin de silahla ayağından vurduğunu ifade eden zanlı, kimseden şikayetçi olmadığını belirtti.

Duruşma eksik evrakların ve tanıkların hazır bulundurulması için ileri bir tarihe ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız