SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Katılmayana Ne Olacak?'

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Celal Berktaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi günü gerçekleşecek olan Malatya ziyareti öncesinde düzenlediği basın toplantısında, çeşitli sorular yöneltti ve eleştirilerde bulundu. Berktaş, ayrıca başbakanın üniversitedeki programına katılım konusunda, idari ve akademik personelin imza karşılığı davet edildiği iddiasını da dile getirerek, katılmayan personele ne yapılacağını sordu.

Berktaş, düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

"Önce, eşine rastlanmamış bir skandalı sizin vasıtanızla duyuruyorum.

Sayın Başbakanın, Üniversiteyi ziyaret programı sırasında programa katılıp katılmayacak akademik ve idari personelden imza alınıyor! Bunun açık anlamı, törenlere katılmayacak personelin tespit edilmesidir. Peki törene katılmayacak personele ne olacak? Rektör ve Üniversite yönetimi bu personele idari olarak ne yapacak? Bunlar kişisel ve mesleki olarak huzur içinde görevlerini sürdürebilecekler mi? Sayın Başbakan’ın ve YÖK’ün bundan haberi var mı?

Sayın Başbakan,
7 Yıldır Malatya’ya gelip gidiyorsunuz. Daha önce ‘Kapısından Bile Geçmediğiniz’ Üniversitemize ve Malatya’ya hoş geldiniz. İnşallah boş gelmediniz.
Malatya sizden çok şey bekliyor. Buna hakkı da var.
Bakın Malatya sizden neler bekliyor!
Çat Barajı, sulama kanalları ne zaman bitecek?,
Kapıkaya Barajı ne zaman bitecek?
Boztepe Barajı ne zaman bitecek?
Yoncalı Barajı İZ ödeneği girdabından ne zaman kurtulacak?
Malatya Devlet ve Beydağı Hastaneleri TOKİ’ye verilecek, Malatya Şeker Fabrikası Arazisi içine 640 yataklı bir Hastane yaptırılacak!
1- Malatya Kamuoyunun tamamına yakınının, Malatya’daki tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının Şeker arazisine Hastane yapılmasına karşı olduğu size iletildi mi ?
2- Partinizin bazı milletvekillerinin aynı şekilde karşı olduklarından ve bunu kamuoyu önünde tartıştıklarından haberiniz var mı?
3- Malatya’nın hastane yapılacaksa uygun bir alana yapılmasını, ancak mevcut hastanelerin yerlerinin TOKİ’ye devredilmemesini ısrarla istediğini biliyor musunuz?

Sayın Başbakan
Malatyalı Diyor ki;
Tekel Fabrikamı sattınız, yerine ne koydunuz?
Şeker Fabrikamı, özelleştirme kapsamına aldınız, haraç-mezat satışa çıkardınız, yerine ne koymayı düşünüyorsunuz?
Bir Büyük İş Merkezi’nin açılışı için geliyorsunuz.
Bu iş merkezinin daha önce bütün direnmelere rağmen sattığınız Sümerbank Fabrikasının yerinde yapıldığını biliyor musunuz?
Bu binanın ‘Ruhsatsız’ olduğu konusunda haberdar edildiniz mi?
Şehir Merkezinde açılışını yaptığınız Devasa Alışveriş Merkezlerinin, Malatya’daki küçük esnafı bitirdiğinden haberiniz var mı?

Sayın Başbakan, Kayısının Başkentine hoş geldiniz!
Kayısı üreticisinin içler acısı hali size anlatılıyor mu?
Türkiye’de bir kısım üretici birlikleri destek görürken Kayısıbirlik’in, İktidarın destek vermemesi hatta köstek olması sonucu kapatıldığını biliyor musunuz?

Açılım modasına uyarak çok şey açıyorsunuz. Hatta Malatyamızda aynı yeri 3 üncü kez açıyorsunuz. Bu açılımlara Malatya’nın kalkınması açılımını da ekleyecek misiniz?

Malatyalı sizden Malatya’nın Büyükşehir yapılmasını bekliyor. Malatya’yı Büyükşehir yapacak mısınız ?
Sayın Başbakan, her geldiğinizde size toplu açılışlar yaptırıyorlar.

Dokuz ay önce topluca açılışını yaptığınız tesislerin ne durumda olduğunu size bildiriyorlar mı?

Örneğin ;
Doğu Garajı’nı açmıştınız, 1.5 Trilyon para harcandı. Şimdi Sayın İl Başkanınız buranın yerinin değiştirileceğini belirtiyor. Yani harcanan 1.5 Trilyon toprağa gömülü kalacak. Bu konuda ilgililerden hesap sorulacak mı? İl Başkanınız bu işlerin geçmiş dönemde yapıldığını söylüyor. Ne oldu, iktidar mı değişti? Bütün suçu Sayın Cemal Akın’a yüklemeye mi çalışıyorsunuz!
Açılışını yaptığınız Beylerderesi Viyadüğü hala bitmedi. Ne zaman bitirmeyi düşünüyorsunuz?

Üniversitedeki ‘İnme Merkezi’nin kaçıncı kez açıldığını biliyor musunuz?

Malatya Hal Binasının yerinin, Belediye tarafından satıldığını, cami de dahil tüm inşaatların yıkıldığını, 52.5 Trilyonun çarçur edildiğini, şimdi ortaya çıkan Hukuki nedenlerle geri alınmasının söz konusu olduğunu, Bu sakat işlemin Malatyalı’ya en az 150-200 Trilyona patlayacağını biliyor musunuz? Bunun hesabını kim verecek?

Doğu Garajı gibi alelacele yapılan yeni hal binasının ne durumda olduğunu biliyor musunuz?

Yaz aylarından bu yana Malatyalıya toz yutturan ve gelmeniz nedeniyle alelacele asfalt dökülen yolların siz gittikten sonra, tekrar söküleceğini ve bu nedenle ülkemizin maddi zarara uğrayacağını biliyor musunuz ?

7 Yıldır gelip gittiğiniz Malatya’ya dönüp bir bakın iktidarınız döneminde Malatya’ya neleri getirdiniz, neleri götürdünüz?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız