SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Katkı Sağlıyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi'nin genel kurulunda Malatya Belediyesi'nin cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi çalışması anlatıldı.

Belediye Konferans Salonu'nda yapılan Kent Konseyi'nin Genel Kurulu'na Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Müftü Hacı Yusuf Gül, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yöneticisi katıldı.

Genel kurulun açılışında konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Şimdi Malatya Zamanı, sloganı olarak çıktıkları yolda 1 yılı geride bıraktıklarını belirterek, 2010 yılında düzenlenen faaliyetlere toplam 13 bin 579 kişinin katıldığını belirtti. Her zaman en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Yıldırım, Kent Konseyi'nde 16 ayrı çalışma grubunda bin 483 kişinin gönüllü olarak çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Şeffaf, katılımcı ve demokratik bir şekilde çalışmalar yürüttüğünü belirten Yıldırım, "Etkinlikleri sizlerin destekleri ile yapabildik. Ortada bir başarı varsa, bu kesinlikle sizlerin başarısıdır. Ortada bir başarısızlık varsa, bu bizden kaynaklanmıştır" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya'nın kalkınması, gelişmesi, güzelleşmesi, sorunlarının bir an önce çözülerek bölgenin lider illerinden birisi olması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu altyapısıyla, fiziki yapılaşmasıyla, cadde ve sokak düzenlemeleri ile yeşillendirme çalışmaları ile sosyal ve kültürel tesislerin inşası ile ilgili yoğun bir çalışmamız var. Bunu destekleyecek, şehrimizin sosyal olarak gelişimini, kültürünü tanıtıcı faaliyetleri de sivil toplum kuruluşlarımızla ve bunların desteği ile yapmamız gerekiyor. Buna en büyük katkıyı Kent Konseyi sağlıyor. Buraya emeği gecen herkesi tebrik ediyorum. Bizim amacımız, tespit ettiğimiz sorunların yanında, bizim göremediğimiz, belki ulaşamadığımız, Belediye olarak da belki üzerinde proje geliştiremediğimiz konularda da ise özellikle sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerde yer alması, bunu tamamlaması bizim için çok çok önemli" diye konuştu.

Toplantıda, Belediye Bilgi İşlem Müdürü İsmail Güney tarafından katılımcılara "Malatya Belediyesi'nin Kent Bilgi Sistemi için yapacağı sokak işlemleri çalışmaları" hakkında bilgi verildi. Güney, vatandaşların adres bildirimi konusunda cadde ve sokak isimlerinden kaynaklı sıkıntılar yaşadığını belirterek, bunu için Kent Bilgi Sistemi kapsamında cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesine yönelik bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Güney, "Bir adres için TEDAŞ'ta ayrı, Telekom'da ayrı, Doğalgaz'da ayrı adres bulunuyor. Bu konudaki sıkıntıları çözmek ve daha sade adresler oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.

Toplantıda söz alan MESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya'da eski mahalle isimlerinin mutlaka korunması ve yaşatılması gerektiğini belirterek, isimleri olmayan cadde ve sokaklara isim verilmesi Keskin, "Ayakkabı Pazarı ve Söğütlü Camii çevre düzenlemesi için 3 belediye başkanı söz vermişti. Ancak, düzenleme şimdi yapılabilindi. Bunun için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Şehrin güzelleştirilmesi için yapılan her türlü çalışmayı desteklediklerini ifade eden Keskin, Cengiz Topel Caddesi'nde yapılan tek yönlü kaldırım çalışmasına ise karşı olduklarını ve bu çalışmanın trafik akışını daha da zorlaştıracağıın vurguladı.

Hal binasındaki yetersizliklere karşın son dönemde güzel çalışmaların yapıldığını belirten Keskin, "Hal binasındaki eksikliklerin giderilmesi konusunda yapılan güzel çalışmalar için Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kent Konseyi'nin 2010 yılı etkinlik raporunu değerlendirildiği toplantıda daha sonra İnşaat Mühendisleri Odası'nın afet öncesi, sırası ve sonrasına yönelik eğitim verilmesi önerisi ile birlikte, engellilerin, mağazalara daha rahat girebilmeis için mağaza sahiplerine duyuru yapılması konuları da görüşüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız