SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Katkı Vermeye Çalışacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:34:26
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Av. Sema Altuntaş ve il yönetimi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Suriye’de yaşayan Bayır-Bucak Türkmenleri için düzenlenen yardım kampanyası konuşuldu. 

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Av. Sema Altuntaş ve il yönetimi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, Suriye’de yaşayan Bayır-Bucak Türkmenleri için düzenlenen yardım kampanyası hakkında bilgiler verdi. Burada konuşan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Av. Sema Altuntaş, düzenledikleri kampanyanın önemi hakkında bilgiler vererek, “Öncelikle Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a bizi makamında ağırlamasından ötürü teşekkür ediyoruz. Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik Büyük Birlik Partisi olarak yaklaşık bir haftadır bir yardım kampanyası var. Malatya halkı teveccühlerini bizlerden esirgemedi. Yardım kampanyamız gerçekten çok güzel bir şekilde sürüyor. Ciddi bir yardım topladık. Gıda ve kıyafet yardımları aldık. Bugünde kampanyamıza Battalgazi Belediyesi’nden destek almak için geldik. Selahattin Gürkan Başkanımızda bize yardımlarını esirgemeyecektir. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Suriye’de ki Bayın-Bucak Türkmenlerinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, “Siyasi partiler demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partiler olmasaydı, demokrasimiz renkli, çeşitli ve zengin olmazdı. Büyük Birlik Partisi de hakikaten memleketimize demokrasi anlamındaki sunmuş olduğu katkı, ayrıca bu tür sosyal içerikli kampanyalarıyla yaptıkları katkıdan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Suriye’de ki sıkıntılar memleketimizin her tarafında hissediliyor. 2,5 milyon mültecinin ülkemizde bulunması ve bu mültecilerin her gün yaşadıkları dramı basın yayın kuruluşları dolayısıyla evlerimizde izlememiz içimizi burkuyor. Bu son zamanlarda özellikle Rusların, Suriye Rejimi ve İran’ın ortaklaşa düzenledikleri saldırılarda Bayır-Bucak Türkmenleri ve bölgedeki Arap ve diğer milletler büyük sıkıntı ve dramlar yaşanıyor. 15 binin üzerinde bir mülteci şu an sınırda ve kapımıza dayanmış. Dolayısıyla oradaki insanlarımıza yardım etmek tabiî ki bizim başta gelen görevimizdir. Bir Müslüman olarak görevimizdir, ikinci olarak da soydaşımız olarak görevimizdir. Bizim dinimiz de ‘Tüm Mü’minler kardeştir’ diyor. Oradakiler bizim hem kardeşimiz, hem de soydaşımızdır. O insanlara sahip çıkma noktasında Büyük Birlik Partisi İl Başkanı ve yönetimine göstermiş oldukları hassasiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz bu konuda daha önce değişik yardım kuruluşlarının bu bölgeye yapacağı yardımlarla ilgili Belediye olarak gerekli katkıları sağlamıştık. Ayrıca bizde belediye olarak o bölgede ilimize gelen ve Mülteci konumundaki Suriyeli kardeşlerimize, soydaş ve dindaşlarımıza elimizden gelen çaba ve gayreti gösteriyoruz. Sizlere de kendi imkânlarımız ölçüsünde karınca kararınca çorbada tuzumuz olması noktasında katkı vermeye çalışacağız. Ben şimdiden hayırların yerine ulaşması noktasında ve Allah nezdinde kabulü noktasında ve o insanlara ulaştırılması noktasında göstermiş olduğunuz gayretten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız