SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Katkısı Yoksa, Şirket Olmasın'

A- A+ PAYLAŞ

Hizmet-İş Genel Başkanını kabul eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye şirketlerinin verimli çalışması gerektiğini, aksi takdirde "olmasının hiçbir gereğinin bulunmadığını" söyledi.

Belediye bünyesinde yetkili oldukları şirketlerde toplu sözleşme süreci devam eden Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanının Çakır'a yaptığı ziyaretle ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, beraberinde bir heyet ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu.

31 Temmuz Cuma günü gerçekleşen ziyaret sırasında, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a hayırlı olsun temennisinde bulunan Arslan, hayırlı işlerde yardımcı olacaklarını söyledi.

Malatya’nın kendileri için önemli bir şehir olduğunu kaydeden Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada özetle, “Sendikamızın burada 30 yıllık bir geçmişi var. Fuarcılık ve Motaş şirketlerinde sendikamız yetkili ve burada sözleşme süreçlerimiz devam ediyor. Malatya belediyesinde zaten uzun zamandır sendikamız faaliyette. Esenlik şirketinde de yetkiyi kurmak istiyoruz. Hak iş olarak işverenleri rakip veya hasım olarak değil, ortak olarak görüyoruz. Ortaklık da iyi günde kötü günde sorumlulukları paylaşmak demektir. Belediyedeki şartları şirketlere taşımak, şirketleri aynı noktada görmek gibi bir durumla karşı karşıya olmayacağız. Şirketlerin ayakta kalması lazım. Şirketin ayakta kalması için sizin kadar biz de sorumluluk alacağız. Birlikte neler yapacağımız konusunda yardımcı olacağız. Biz sadece ücretimizi isteriz düşüncesinde olmayacağız. Şirket zarar görürse, çalışan da zarar görür. Şirketlerimizi ayakta tutacak bir projeyi de düşünmemiz, sorumluluğu almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı misafir heyete teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise herkesin ülke menfaatlerini ön planda tutması gerektiğini belirterek, tek hedefin ülkenin kazanması olması gerektiğini söyledi.

Daima Belediye’nin menfaatlerini düşünmek zorunda olduklarını kaydeden Başkan Çakır, “Belediye’nin menfaati demek, halkın menfaati demektir. Çalışan insanların her zaman başımızın üstünde yeri var. Tek isteğimiz personelin verimli çalışması. Belediyenin hizmet makamı olduğunun bilincinde olmaları gerekiyor. Malatya’nın menfaatine, belediyenin menfaatine ne olursa kesinlikle onu gözetmek, kollamak zorundayız. Bu nedenle bizim şirketlerin de mutlaka verimli çalışması gerekiyor. Eğer bir katma değer sağlamıyorsa şirketimizin olmasının hiçbir gereği yoktur. Şirketlerimizin gelişmesi ve büyümesi açısından ne gerekiyorsa onu yapacağız. Şirketlerin başarısı, Malatya’nın ve belediyenin başarısı demektir. Bizim tek hedefimiz hizmet olur, belediyenin menfaat ve çıkarları olur” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız