SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Katlı Otoparklara Önem Veriyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya’nın otopark sorununa çözüm üretmek için katlı otoparklara önem verdiklerini, temeli kısa bir süre önce atılan Belediye arkasındaki 4 katlı otoparkın yıl sonuna kadar bitirileceğini kaydetti.

Akın, Belediye Basın Yayın Müdürlüğü aracılığı ile yaptığı açıklamada; her geçen gün araç sayısındaki artışa bağlı olarak, şehir merkezinde önemli ölçüde otoparka ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Trafik hareketlerindeki yoğunluğun getirdiği sorunları araç alt geçitleriyle çözerken, bir yandan da park sorununu katlı otoparklarla çözmek istiyoruz. Bu nedenle ilk olarak, önceki yıllarda katlı imar planında otopark olarak belirlenen ancak hukuki bir takım sorunlar nedeniyle uzun yıllar boşaltılamayan Belediye arkasındaki alanı, ısrarla takip ederek imar planındaki asıl amacına uygun olan otopark statüsüne kavuşturduk” dedi.

900 m2 alana sahip olan katlı otoparkın temelini kısa bir süre önce atıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Akın, otoparkın inşaatının hızla devam ettiğini kaydetti. Akın, “ 4 katlı ve 120 araçlık bu otopark, şehrin yükünü bütünüyle kaldıracak ölçekte değildir. Fakat özellikle resmi kurumlara yakın olması, ticari alanların merkezinde bulunması nedeniyle bu bölgelerdeki park sorununa önemli bir çözüm üretecektir. 425 milyar liraya mal olacak olan otoparkımız, inşallah bu yılın sonunda hizmete girmiş olacaktır” dedi.

Akın yaptığı açıklamada ayrıca, bundan sonraki hedeflerinin şehrin 5 ayrı bölgesine daha yüksek kapasiteli katlı otopark yapmak olduğunu ifade etti ve “Yapımı halen devam etmekte olan Belediye arkasındaki otoparkın dışında, şehir merkezinde 5 ayrı noktada daha çok katlı otopark yaparak, o bölgelerin otopark ihtiyacını da karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

FOTOĞRAF: Belediye arkasında Kavukçuoğlu Sokak içerisinde yaptırılmakta olan katlı otoparkın inşaatı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız