SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Katliam Emperyalist Bir Yalan"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:54:43
A- A+ PAYLAŞ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “AİHM verdiği kararı Türk askerine armağan ediyorum. Avrupalılar emperyalistler tarafından uydurulan ‘Ermeni soykırımı’ yalanı yine Avrupa mahkemesi tarafından iptal edildi ” dedi. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Büyük Dairesi tarafından görülen ve Perinçek lehine sonuçlanan mahkemenin ardından Frankfurt’ta partililerle bir araya geldi. AİHM verdiği karardan dolayı mutlu olduklarını belirten Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Avrupalı emperyalistlerin savaş propagandası olarak ürettikleri Ermeni soykırımı yalanının yine Avrupalı bir mahkeme tarafından iptal edildiğini” söyledi.

Frankfurt Türk Alman Kulübü’nde partilileriyle bir araya gelen Perinçek, 10 yıl boyunca verdikleri mücadelenin ardından bugün sevindirici bir başarı kazandıklarını belirterek, “AB’nin Türkiye’ye Ermeni soykırımını tanıyacaksınız, Doğuda bir Kürt devleti kurulacak, Kıbrıs’tan çekilecektir ve dördüncüsünün de Kemal Derviş ekonomik modelinin devam ettireceksiniz” dayatmalarından birinin bu gün itibariyle bittiğini söyledi. Perinçek, “Hepimizin gösterdiği kararlılıkla Ermeni soykırımı yalanını bitirdik. Diğer sorunları da aynı kararlılıkla bitireceğiz. 1915 de emperyalistler Türkiye’yi paylaşmak için Ermeni kırımı politikasını ortaya attılar ve bu yalan günümüze kadar geldi. Biz yıllardır Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Uluslararası bir yalandır. Tarihsel bir yalandır. Biz vatanımızı savunduk. AİHM verdiği tarihi kararı Amerikan silahlarıyla donanmış olan ve PKK’ya ve diğer unsurlarla mücadele eden Mehmetçiğe armağan ediyoruz” dedi.

2005 yılında Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle İsviçre’nin Lozan kentinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek. “Soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk ” ve “ Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır, uluslararası bir yalandır” açıklamaları nedeniyle İsviçre mahkemelerince mahkum edilmişti. AİHM’e başvuran Perinçek, 2013 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu kararı Perinçek ve Türkiye lehine bozmuştu. İsviçre karara itiraz ederek temyiz davası açmıştı ve bugün görülen davayla İsviçre’nin itirazı kabul görmedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız