SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katliam Gibi Kaza: 21 Ölü!

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:23:30
Katliam Gibi Kaza: 21 Ölü!
A- A+ PAYLAŞ

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi yakınlarında bir yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 21 kişi hayatını kaybetti. Kazada 20 kişi de yaralandı.

Kaza saat 02.30 sıralarında meydana geldi. İstanbul'dan yola çıkan Yeşil Muşovası Seyahat şirketine ait 34 DG 5950 plakalı yolcu otobüsünün şoförü Ertuğrul Karasu, Olukkaya Mevkiine geldiğinde , kar yağışı ve sis olan yolda direksiyon hakimiyetini kaybedip ,yolun karşı şeridine geçti.

Devrilen otobüs sürüklenerek karşı şeride geçip takla attı. Kazada, 13'ü erkek , 7'si kadın olmak üzere 20 kişi yaşamını yitirdi. Kazada hayatını kaybedenlerin bir bölümünün savrulup otobüsün altında kalarak can verdikleri belirtildi.

OTOBÜS ŞÖFÖRÜ KAZADAN 3 SAAT ÖNCE DEĞİŞMİŞ

Otobüs şoförü Ertuğrul Karasu, Kayseri Acıbadem Hastanesinde tedavi altına alındı. Otobüs sürücüsü Ertuğrul Karasu, ‘’ Kar yağışı ve tipi olduğu için süratim fazla yoktu. Ancak, burası Uzunyayla olarak bilinen yüksek bölge olduğu için sanıyorum yolda gizli buzlanma oldu. Bir anda direksiyon hakimiyeti kayboldu. Otobüsün devrilmesini önleyemedim. Anlık bir kazaydı ’’ dedi. 21 kişinin öldüğü kazadaki otobüs şöförünün, direksiyona Kayseri’ye 2 saat mesafedeki Kırşehir’de verilen molada geçtiği de anlaşıldı. Kayseri’deki çeşitli hastaneler ile Pınarbaşı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların isimleri şöyle:

Otobüs şöförü Ertuğrul Karasu, Zeki Üzüm, Yunus Önegel, Muhammed Fatih Tunç, Bahattin Kıyak, Tahsin Akkaya, Serhat Özer, Yasin Becerikli, Çetin Becerikli, Atilla Koca, Zeynep Karahan,Yusuf Karahan, Sevgül Karahan,Gülhayat Karahan, Kadir Karahan, Fuat Bakın, Salih Saygılı,Uygar Aydın, Sibel Aydın, Necdet Bakın, Serkan Karasu, Asım Aydil, Sercan Aydil, Faruk Aydın, İrhan Karabeyeseroğlu, Deniz Ergül, Hamit Barık, Ömer Koca, Serkan Bayraktaroğlu

YOL KAZADAN YARIM SAAT ÖNCE TUZLANMIŞ

Olay yerine hareket eden Vali Orhan Düzgün, yaptığı açıklamada ' Kaza Pınarbaşı ilçemizi geçtikten 35.kilometre sonra Olukkaya mevkiinde meydana geldi. Burası 1900 metre rakımlı yüksek bir yer. Kazanın tek taraflı olması,anlık refleks kaybı ve dikkatsizlik nedeniyle meydana geldiğini ortaya koyuyor. Maalesef, bu feci kaza 21 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlandı' dedi. Pınarbaşı Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde ölenlerin kimliklerini saptamaya çalışırken, Bölge Trafik Müdürlüğü bilirkişileri de kaza raporunu gizli buzlanma ve kötü hava koşullarına bağlı anlık kaza meydana gelmiştir’’ şeklinde tuttu.

OTOBÜSÜN SADECE ARKA LASTİKLERİ KIŞLIK

Otobüste yapılan detaylı incelemede, arkadaki lastiklerin kar lastiği olduğu, öndeki lastiklerin ise, dört mevsim lastiği olduğu belirlendi. Polis yetkilileri, bu tür otobüslerin arkadan çekişli olduğu için ön lastiklerinin kış lastiği olma zorunluluğunun bulunmadığını ileri sürdüler. Yapılan teknik incelemede, Olukkaya mevkiini Karayolları ekiplerinin kazadan 30-40 dakika önce tuzladıkları belirlendi. Bu arada Kayseri- Malatya karayolu Olukkaya mevkiinde gece 02.30’dan itibaren duran trafik akışı, otobüsün enkazının kaldırılmasının ve yolun Karayolları ekiplerince temizlenmesinin ardından yeniden sağlandı.

Kazada ölenlerin kimliklerinin saptanmasına çalışılırken, yaralılar 30'ya yakın ambulansla Kayseri ve Pınanbaşı ilçesindeki hastanelere taşınıp tedavi altına alındılar. Otobüs şoförü Ertuğrul Karasu, Kayseri Acıbadem Hastanesinde tedavi altına alındı. Kayseri'deki çeşitli hastaneler ile Pınarbaşı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların isimleri şöyle:  Zeynep Kıran,Hamit Barık,Bahattin Kıyak,Atilla Koca, Çetin Koca, Deniz Ergün, Tahsin Akkaya,Sercan Aydın,Asım Aydın,Muhammed Fatih Tunç,Sibel Aydın, Kadir Karahan,Yusuf Önegel,Ferhat Özer,Yakup Karahan,Zeki Üstün, Yasin Becerikli, Faruk Aydın, İrfan Karabey Eser, Salih Saygılı, Necdet Bakır

'Kucağımdaki bebeğimden haber alamıyorum'

Kayseri’de meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralı olarak kurtulan Selcan Aydın ve Asım Aydın konuştu. Kazadan yaralı olarak kurtulan Selcan Aydın, “Tek hatırladığım arabanın alt üst olduğuydu. Başka hiçbir şey hatırlayamıyorum. İstanbul’dan Muş’a gidiyorduk. Biz 5 kişiydik. Ben, eşim, iki çocuğum ve görümcem. Kaza anında uyuyordum. Kucağımda bebeğim vardı. Ama şimdi bilmiyorum nerde? Arabanın altındaydım. Kar vardı. Karı kazdım öyle çıktım. Bacağımın zaten kırılıp kırılmadığını o zaman hissetmiyordum. Hastaneye geldikten sonra fark ettim” ifadelerini kullandı. Öte yandan, dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 21’e yükselirken, 29 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

'OTOBÜSÜN TAKLA ATTIĞINI GÖRDÜM'

Aynı kazada yaralanan Asım Aydın da“Gözümü açtığımda otobüs takla atıyordu” dedi.Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan Asım Aydın (30) kazayı anlattı. Kaza anında otobüsün içinde uyuduğunu söyleyen Aydın, “Hava yağmurluydu sadece takla attığını gördüm. Gözümü açtığımda takla atıyorduk. Kar yağıyordu ve otobüs süratliydi. Kazadan sonra otobüsün içinde çocuklarımı arıyordum ama bir türlü bulamadım. Ölüler vardı ve ben kendimden geçtim orada. Otobüsün içindeyken tek hatırladığım takla attığımızdı onun dışında bir şey hatırlayamıyorum. Kendime geldiğimde açık yerler vardı. Ön cam açıktı. Ön cam patlamıştı ben de oradan dışarı çıktım” dedi.

VALİ "UYKUSUZLUK İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ"

Olay yerine hareket eden Vali Orhan Düzgün DHA'ya yaptığı açıklamada " Kaza Pınarbaşı ilçemizi geçtikten 35.kilometre sonra Olukkaya mevkiinde meydana geldi. Burası 1900 metre rakımlı yüksek bir yer. Kazanın tek taraflı olması aklımıza uykusuzluk dahil bir çok olasılığı getiriyor. Olay yerindeki çalışmalar sürüyor. Malesef, bu feci kaza 20 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlandı" dedi.

Pınarbaşı Cumhuriyet Savcılığı olay yerinde ölenlerin kimliklerini saptamaya çalışırken, Bölge Trafik Müdürlüğü bilirkişileri de kaza raporu tuttu. Otobüste yapılan detaylı incelemede, kar lastiklerinin bulunduğu belirlendi. Bu arada Kayseri- Malatya karayolu Olukkaya mevkiinde trafik akışı durduruldu. Otobüsün enkazının kaldırılmasının ve yolun temizlenmesinin ardından, trafik akışının sağlanacağı ifade edildi .

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız