SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katliam Gibi Maç...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:27:49
Katliam Gibi Maç...
A- A+ PAYLAŞ
 
Mısır'ın ünlü takımı El Ehli ile Port Said'in El Masri takımları arasında oynanan maçtan sonra seyircinin sahaya inmesi sonucu 74 kişi öldü, binden fazla kişi de yaralandı. Ülkede yaşanan bu gelişmenin ardından ligler süresiz olarak tatil edildi.
 
Bir grup taraftar, Port Said Stadı'nı ateşe verirken bazı taraftarlar da olayları stat dışında askeri yönetim aleyhine gösterilere dönüştürdü.
 
Mısır'dan yayın yapan Modern Sport adlı özel kanalı, yetkililere dayanarak verdiği habere göre, olaylarda ölenlerin sayısının artabileceğini hastaneye kaldırılanlar arasında çok sayıda ağır yaralı bulunduğunu bildirdi. 
 
Yarı resmi El Ahram gazetesi ise konuk takım El Ehli'nin askeri birlikler tarafından stattan çıkarılmaya çalışıldığını ancak takımın hala Pord Said'de olduğunu kaydetti. Şu ana kadar ölenler arasında futbolcu olup olmadığı bilinmiyor. Ancak bazı kaynaklar, yaralılar arasında her iki takımdan da futbolcuların bulunduğunu belirtti.
 
Pord Said sakinleri, şehir merkezinde askeri birliklerin önlem aldığını, stat çevresinden ise silah seslerinin geldiğini ileri sürerken, Muhalif El Vefd gazetesine göre stattaki güvenlik kuvvetleri olayları bastırmakta yetersiz kaldı ve olaylar stat dışına yayıldı.
 
İNTİKAM KORKUSU
 
Olayların ardından El Ahli kulübünün taraftar derneklerinin intikam sözü verdikleri belirtildi. El Cezire'nin haberine göre, çok sayıda El Ahli taraftarı, başkent Kahire'den olayların yaşandığı Port Said kentine doğru yola çıktı.
 
El Ahli ve El Masri arasında uzun yıllara dayanan bir rekabet bulunuyor. İki kulup taraftarları arasında geçtiğimiz senelerde de çatışmalar yaşanmıştı.
 
El Ahli kulübü, Mısır'da geçtiğimiz yılki halk ayaklanması sonucunda devrilen eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e karşı tavrıyla tanınıyor. El Ahli taraftarları halen Mübarek karşıtı gösterilere katılıyor
 
TARAFTAR POLİSLE ÇATIŞMAYA BAŞLADI
 
Öte yandan başkent Kahire'de Zamalek ve İsmailiye takımları arasında oynanacak olan lig maçının Port Said'deki olaylardan sonra iptal edilmesi üzerine taraftarlar, polisle çatışmaya başladı.
 
Bir grup öfkeli taraftarın stadı ateşe verdiği öğrenildi. Başkent Kahire'de çıkan olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Mısır'ın resmi Nil televizyonu en az 100 taraftarın yaralanarak hastaneye kaldırıldığını, stat dışında ise yangının sürdüğünü belirtti.
 
Öte yandan El Ahli taraftarlarının, Port Said'deki olayların intikamını alacağı söyleniyor. Mısır'ın en büyük takımı El Ahli, sıkı Mübarek karşıtı olarak biliniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız