SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katliam Kurbanları İçin Mevlid

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:33:38
Katliam Kurbanları İçin Mevlid
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da 10 Ekim 2015 günü  IŞİD örgütüne mensup teröristler tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında katledilen Malatya CHP Gençlik Kolları üyeleri için mevlit okutuldu. 

CHP Malatya Gençlik Kolları tarafından, Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen mevlite CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğlulları, Eğitim-Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, CHP’li Erdem Aslanoğlu ile il yönetimi ile ölenlerin yakınları katıldı.

Patlamada yaşamını yitiren CHP’li gençlerin isimlerinin tek tek okunması ile başlayan mevlit programında daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Bu sırada ölenlerin aileleri gözyaşlarına hakim olamazken burada bir konuşma yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek acılarını her zaman paylaştıklarını söyledi. 

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Kiraz, “Barış isteyen gençlerimiz katlediliyor. Bir taraftan çatışma istemeyen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi vuruluyor. Suruç’ta gençlerimizi kaybettik. Gençlerimizin kaybı bizi derinden üzmüştür. Onları unutmamız asla mümkün değil. Onları her zaman yüreğimizde yaşatacağız” dedi.

Kiraz konuşmasında ayrıca Hekimhan ilçesinde yaşanan depreme de değinerek Belediye Başkanı Aliseydi Millioğluları ile birlikte bölgeye gidip incelemelerde bulunduklarını söyledi. Kiraz, depremde evi hasar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. 

CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız ise Ankara’da yitirdikleri arkadaşlarının kırkı dolayısıyla mevlit okuttuklarını belirterek “Bu katliamın üzerinden 40 gün geçti ama hala acımız dinmedi. Bundan sonrada arkadaşlarımızın anılarını her zaman yaşatmaya ve onları anmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız