SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katliam Kurbanları İçin

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:52:04
Katliam Kurbanları İçin
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da yaşanan terör saldırısı, Malatya'da düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi. 

Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybedenler Malatya'da anıldı. KESK tarafından düzenlenen anma programında, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Malatya Şubesi eski Başkanı Kasım Otur, Malatya Garı önünde anıldı. Yaşanan saldırıda hayatını kaybedenler arasında yer alan ve Malatya Vergi Dairesi'nde çalışan Sezen Vurmaz için de Vergi Dairesi önünde anma programı düzenlendi. 

Vergi Dairesi önünde düzenlenen anma töreninde polis ile gruptan birkaç kişi arasında tartışma yaşandı. Grup, 'kendi güvenliklerini kendilerinin alacağını' ifade ederek, polisin geride durmasını istedi. Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından grup, basın açıklaması yaparak, olaysız bir şekilde dağıldı. 

Otur ve Vurmaz için düzenlenen anma programının ardından KESK üyelerinin çoğunlukta olduğu grup, Paşaköşkü Mahallesi'nde toplanarak, Ankara'da yaşanan terör saldırısını protesto etti. 

Paşaköşkü Mahallesi'nden PTT önüne kadar, ellerindeki 'Barış şehitleri ölümsüzdür' ve 'Yastayız, öfkeliyiz, isyandayız' pankartlarıyla slogan atarak yürüyen grup, PTT önünde toplandı. 

PTT önünde 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup adına konuşan Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya, "Savaşa karşı barışı savunmak için yollara düştük. 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' demek için gelmiştik. Türkiye'nin dört bir yanından emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş, kadını erkeği, genci yaşlısı barış türküleriyle beraber halaya durmuştuk. Türkiye'nin göbeğinde, Ankara Garı'nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti. Yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik" dedi. 

Basın açıklamasının yapıldığı PTT'nin çevresinde emniyet ekiplerinin geniş çaplı güvenlik önlemi  aldığı görüldü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız