SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katliam Kurbanlarına Veda

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:51:24
Katliam Kurbanlarına Veda
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'ya 10 Ekim Cumartesi günü düzenlenen "Barış, Emek ve Demokrasi" mitingi için giden, miting öncesi toplanma alanında düzenlenen canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren Malatyalılardan CHP Gençlik Kolları üyesi Gözde Aslan, Gülbahar Deniz, Onur Tan ve Umut Tan ile Maliye Memuru Sezen Vurmaz'ın cenazeleri, Malatya'da toprağa verildi.

Cenaze törenine; ölenlerin aileleri ve yakınları, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve Nurettin Yaşar, CHP'li ve HDP'li bazı milletvekilleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ve MHP Milletvekili Adayı Şinasi Kazancıoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, CHP'li ilçe belediye başkanları, CHP Malatya Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu, HDP eski milletvekili Sabahat Tuncel, birçok STK temsilcisi ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Çok geniş güvenlik önlemlerinin alındığı, katılanların aranarak namaz kılınan alana sokulduğu cenaze törenine, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, öğle namazı kılındığı esnada geldi. Huduti, burada arka safa geçerek, cenaze namazı için bekledi. Ailelere baş sağlığında bulunan Orgeneral Huduti’nin etrafında yine görevli askerler bulundu.

Ölenlerin yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktüler. İnönü Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Gülbahar Aydeniz'in tabutunun üzerine gelinlik serildi. Cenazeler, öğle namazının ardından ayrı ayrı kılınan cenaze namazlarını müteakip Gözde Aslan, Gülbahar Aydeniz ve Sezen Vurmaz'ın cenazeleri Şehir Mezarlığı'nda, amca çocukları olan Onur Tan ve Umut Tan ise Dilek Mezarlığı'nda toprağa verildiler.

Bu arada, aynı saldırıda yaşamını yitiren Mehmet Ali Kılıç'ın cenazesi de Hekimhan- Akmağara'da toprağa verildi.

İKİ MALATYALI DAHA..

Öte yandan, Tarsus'tan mitinge giden Doğanşehir- Dedeyazı'lı Metin Peşmen ile Elbistan'tan mitinge katılan Akçadağ- Kürecik Dumuklu'lu Seyhan Yaylagül'ün de, bombalı saldırıda yaşamlarını yitirdikleri bildirildi.

Metin Peşmen'in cenazesinin ailesinin yaşadığı Tarsus'ta, Seyhan Yaylagül'ün cenazesinin ise Kürecik-Dumuklu'da toprağa verildikleri öğrenildi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, Burhan KARADUMAN, Güler HAZAR, Ferdi DURDU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız