SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katliam Obama'yı Ağlattı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:58:04
Katliam Obama'yı Ağlattı
A- A+ PAYLAŞ

ABD'nin Connecticut eyaletindeki okula düzenlenen silahlı saldırıda 20 çocuk, 6 yetişkin hayatını kaybetti.

CNN'e göre, Newtown'daki Sandy Hook ilkokulunu hedef alan saldırganın annesinin de öldürülenler arasında bulunduğunu bildiren yetkililer, saldırganın asıl hedefinin okulda öğretmenlik yapan annesi olduğunu düşünüyorlar.

Şüphelinin erkek kardeşinin de bir başka bölgede ölü bulunduğunu bildiren yetkililer, saldırıda ölen şüphelinin cesedinin sınıflardan birinde olduğunu belirtti.

Saldırıda ağır yaralanan 3 kişinin tedavisinin sürdüğü, polisin olayla ilgili bir kişiyi daha sorguya aldığı bildirildi.

Saldırganın kimliği belirlendi 

Saldırıyı düzenlediği sanılan kişinin adı Ryan Lanza olarak açıklandı. 

CNN'e açıklamada bulunan bir yetkili, öldürülen 20 yaşlarındaki şüphelinin cesedinin sınıflardan birinde olduğunu, saldırganın üzerinden iki silah çıktığını belirtti.

Okullar tedbir amaçlı kapatıldı 

Bu arada, bölgedeki ve civar kasabalardaki okulların tedbir amacıyla kapatıldığı ifade edildi. 

Saldırının ülke tarihinde düzenlenen en ağır saldırılardan biri olduğu vurgulanıyor.

Okulun bulunduğu Newtown, New York kentine 96 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Resmi kaynaklarca henüz doğrulanmayan ve velilerden biri tarafından aktarılan bilgiye göre, saldırıda okul yöneticisi ve psikologlardan biri de hayatını kaybetti.

Obama Gözyaşlarını Tutamadı

Saldırıyla ilgili Beyaz Saray'da gazetecilerin karşısına çıkan ABD Başkanı Barack Obama, hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek ABD'nin son yıllarda bu tür trajedileri çok fazla yaşadığını söyledi. 

Obama, bu son trajedinin kurbanlarının ise çoğunlukla çocuklar olduğunu söylerken, gözyaşlarını tutamadı ve kısa bir süre konuşmasını sürdüremedi. Ardından konuşmasına devam eden Obama'nın gözlerinin dolduğu ve zaman zaman gözyaşlarını sildiği görüldü. 

''Kalplerimiz kırık'' diyen Obama, ABD'nin bu tür trajedilerle çok uzun süredir karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, bu trajedilerin son bulması için siyasete bakılmaksızın artık anlamlı adımların atılması gerektiğini kaydetti. 

Obama, ''Michelle, ben ve tüm Amerikalılar, çocuklarımıza daha sıkı sarılıp, onları ne kadar sevdiğimizi söyleyeceğiz ama Connecticut'taki kurbanların aileleri bunu yapamayacak ve onların hepimize ihtiyacı var'' diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Gül saldırıyı lanetledi

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'deki bir okula yönelik silahlı saldırı nedeniyle ABD Başkanı Barack Obama'ya taziye mesajı gönderdi. 

Mesajında, olaydan duyduğu derin üzüntüyü belirten Gül, saldırıyı lanetledi. Cumhurbaşkanı Gül, Obama başta olmak üzere tüm ABD halkına başsağlığı diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız