SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Katliam' Sanığına 'Akıllı' Raporu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da eşi ile birlikte 4 çocuğu boğarak öldüren şahıs hakkında 'Canavarca hisle adam öldürmek' iddiasıyla 5 kez ağırlaştırılmış hapis cezası talep edildi. Katil sanığına "Akıllıdır" raporu verildi.

Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Akova köyünde 25 Aralık 2006 tarihinde meydana gelen olayda, Cebbar S. (31) adlı şahıs, çocukları Esmanur Seven (2), Pınar Seven (1) ile üvey çocukları Hasan Özdemir (6) ile Hasibe Özdemir'i (8) boğarak, eşi Fatma Seven'i (25) ise boğarak ve bıçaklayarak öldürmüştü.

Katil zanlısı Cebbar S. hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, "Çocuğu ve beden veya ruh bakımında kendisini savunamayacak kişiyi öldürme, yakın akrabayı öldürme" iddiasıyla, 5 kişiyi canavarca hisle öldürmekten 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianamede, katil zanlısı Cebbar S.'nin eşi Fatma Seven'le oturup karşılıklı sigara içtikleri ve eşinin uyumasından sonra eşinin elini ve ayağını bağlayıp, boğduğu, ardından da öldüğünden emin olmak için sol göğüs bölgesinde iki kez bıçakladığı, daha sonra aynı odada yatan 4 çocuğu da boyunlarına sıkıca çamaşır ipi dolayarak düğüm atıp öldürdüğü ileri sürüldü. Olayın, katil zanlısı Cebbar S.'nin Kurban Bayramını kendi köylerinde geçirmek istediği ancak eşinin buna karşı çıkarak bayramdan sonra
gitmek istemesi nedeniyle çıktığı ileri sürülüyor.

Zanlının gönderildiği Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde verilen sağlık raporunda, "Cebbar S.'nin anti sosyal kişilik bozukluğu, kötü madde kullanımı ve anksiyete bozukluğu tespit edildiği, ancak cezai ehliyetini etkileyecek düzeyde ruhsal bir rahatsızlığına rastlanılmadığı ve cezai ehliyetini tam olduğu" belirtildi.

Katil zanlısı Cebbar S.'nin cinayet olayından önce 23 Kasım 2005 tarihinde Kuluncak ilçesine bağlı İlisuluk köyünde eşi Fatma Seven ile çocuklarını 2 gün rehin tutup, kayınvalidesi Gülüstan Akçay'ı da yaralaması olayı nedeniyle önce tutuklu, daha sonrada tutuksuz yargılandığı davanın ise halen Kuluncak Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği kaydedildi. Katil zanlısı, rehine olayını eşi Fatma ile resmi nikah kıyılması şartıyla sona erdirmiş ve ilçe kaymakamının makam odasında resmi nikah kıyılmıştı.

Katil zanlısının eşini ve 4 çocuğu öldürdükten sonra cep telefonunu sobaya atarak yaktığı, yanında gece üşümemek için mum, bez parçası ve kilim gibi eşya götürdüğü öğrenilirken, üzerindeki yapılan aramada ise eşi ile birlikte çektirdiği fotoğrafların çıktığı aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız