SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katliam Tüfeği Postayla Gelmiş!.

0
Güncellendi - 2017-09-11 22:09:32
Katliam Tüfeği Postayla Gelmiş!.
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü olayın ardından 3 yaşındaki çocuk da "pompalı" terörünün son hedefi oldu.. 

Malatya'nın yanı sıra ülke genelinde özellikle "pompalı tüfek"lerle işlenen suçlarda büyük artış görülürken, devletin bu silahlar ve işlenen suçları engellemeye yönelik "etkisiz" duruşu ve bu silahı edinme kolaylığı yüzünden olayların devam edeceğine ilişkin endişeler artıyor. Malatya'da önceki gece, bir gün önce postayla getirtilmiş pompalı tüfek kullanılan olayda 3 kişinin yaşamını yitirmesinden sonra, dün akşam da yine pompalı tüfekle rastgele açılan ateş sonucu 3 yaşındaki çocuk yaralandı.

POMPALI POSTAYLA GELMİŞ..

Cumartesi gecesi 23.30 sıralarında Akpınar Mahallesi Turfanda Sokak'ta Adnan Dinçer adlı şahıs, aralarında anlaşmazlık olan Mehmet Tura'nın içerde bulunduğu sırada ağabeyi Şükrü Tura'ya ait berber dükkanına pompalı tüfekle ateş açmıştı. Olayda Şükrü, Ramazan ve Mehmet Tura kardeşlerin yanı sıra içerden tabancayla karşılık verilmesi sonucu Adnan Dinçer ağır yaralanmışlardı. Dükkanda müşteri olarak bulunan Süleyman Güden de isabet eden saçma yüzünden omuzundan hafif yaralanmıştı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Adnan Dinçer ile Şükrü ve Ramazan Tura kardeşler yaşamlarını yitirmişlerdi.

Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, işyerine saldırı düzenleyerek 4 kişiyi vuran, açılan karşı ateş sonucu kendisi de yaşamını yitiren Adnan Dinçer'in, olayda kullandığı pompalı tüfeği, internette satış yapan bir yerden sipariş ettiği ve silahın olaydan bir gün önce postayla getirilerek Dinçer tarafından teslim alındığı öğrenildi.

SİLAHLI OLAYLAR TAM GAZ DEVAM..

Malatya'da, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası görevden uzaklaştırmalar sonucu, mevcudu azalan polisin güç koşullarda olayları engellemeye yönelik çabasına karşın, özellikle pompalı tüfek kullanılan olaylar "tam gaz" devam ediyor.

Pazar akşamı 21.00 sıralarında, Yeşilyurt ilçesinin eski merkezi olan Çırmıhtı'daki Hıroğlu Mahallesi'nde, "polisçe tanınan" Ramazan G. adlı şahsın, av tüfeğini rastgele ateşlemesi sonucu, çıkan saçmalar 3 yaşındaki bir çocuğun koluna isabet ederek yaralanmasına yolaçtı. Yaralı çocuk Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, olaydan sonra kaçan Ramazan G.'nin kısa süre sonra yakalandığı bildirildi.

02.00 sıralarında da, Cezmi Kartay Caddesi'nde Ankara plakalı bir otomobilden rastgele ateş edilmesi sonucu, park halindeki bir otonun isabet aldığı belirlenirken, kaçan aracın ve içerisinde bulunan şahısların belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

Bu arada, sadece Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan akşam ve gece yarısından sonra, birçok yerde vatandaşlar duydukları silah sesleriyle ilgili polise ihbarda bulundular. Orduzu Kireçocağı ve Paşaköşkü mevkiinde yapılan araştırmalardan herhangi bir sonuç alınamadı.

POMPALI TÜFEK 'PEYNİR EKMEK GİBİ' SATILIYOR, SİPARİŞ ÜZERİNE KARGOYLA POSTAYLA GETİRTİLİYOR..

Uyuşturucu kullanımının ve buna bağlı olarak asayişi etkileyen olayların sayısında çok önemli artış olurken, özellikle "vahim silah" olan ve tabancadan daha etkili öldürücü- yaralayıcı etkisi bulunan, otomatik ve pompalı av tüfeklerinin, hiçbir denetim ve sınırlama olmaksızın kolayca temin edebilmesinin, bu artışın en önemli nedenlerinin başında geldiği bildiriliyor.

Uydudan yayın yapan TV kanallarında, internette 350 TL'den başlayan fiyatlarla pazarlanan, sipariş yoluyla "eve teslim" olarak posta ve kargoyla getirtilebilen silahlar nedeniyle, özellikle suç potansiyeli taşıyanların kolayca silahlandıkları, "husumet, hesaplaşma, güç gösterme, haraç- avanta, korku salma, baskı yaratma" amaçlarıyla bunları sıkça kullandıkları meydana gelen olaylardan anlaşılıyor.

Bu silahların satışının engellenememesinin yanı sıra, özellikle pompalı silahlar konusundaki yasaların ve uygulamaların etkisizliği, ilgili resmi kurum ve kuruluşların denetim ve mücadelede yetersizlikleri, mevcut yasaları failleri caydıracak yönde yorumlamaktan uzak uygulamaları, "korku dolu gün ve gecelerin" önemli nedenlerinin başında geliyor.

BİR DE BÖYLELERİ TEŞVİK EDİNCE..

Bu arada, silahlanma ile birlikte ülke genelinde asayişsizliğin artmasına karşın, önemli mevkilerde görev yapan bazı kişilerin "silahlanma" yolundaki teşviklerine ilişkin haberler de endişeye yolaçıyor.

Son olarak, Cumhurbaşkanlığı Arşivi Müdürü olarak görev yapan Muhammet Safi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sözünü kendince yorumlayarak, silahlanmayı teşvik eden tweeti basında yeraldı.

Ağabeyi İsmail Safi'nin de AKP'nin Genel Başkan Yardımcılarından olduğu belirtilen Safi'nin, Cumhurbaşkanının bir ifadesini alıntılayarak, kendince yorum yapıp "Her eve bir otomatik tüfek ve 1000 mermi projesi şart" şeklindeki tweeti (aşağıda) şaşkınlık yarattı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- odatv.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Yazıhanlı (6 yıl önce)
    Haber gayet güzel algı oluşturmuş.Farklı algıyla okuyan kişiler rahatlıkla cephe alabilecek türde..Bir de ben bu kadar yazının karşılığı olan bi cümle kurayım.. '' ÖLÜM VE PAVYON CADDESİ OLAN CEZMİ KARTAY NEDEN MERKEZ DIŞINA TAŞINMIYOR ? '' Bu gibi yerler sürekli denetim altında olması gerekmez mi ? Sarhoş olan kişinin bir katilden ve bir tecavüzcüden farkı yoktur. Çünkü bu kıyaslamaların tümünde idrak edecek akıl kalmıyor insanda !! Bu şekilde haber yaparsanız asıl hedefinize ulaşmış olacaksınız .Hem suçlar azalır hem de ÖLÜMLER !! Sonuç odaklı olmak lazım.Boşa kürek çekmeyelim .. Saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin kafan güzel bence bi haberi oku sen millet silah almanın bu kadar basit olmasından bahsederken sen neyin derdindesinn
    0
    0
    Yanıtla
  • şorikli yaşar (6 yıl önce)Kamil isimli kullanıcı yorumuna
    aDAM O KADAR ANLIYOR İŞTE.BİDE MİLLETE AKIL VERİYOR:)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Cezalar artmadikca bu tip olaylar azalmaz. Hatta biz gibi ülkelerde suç oranı ekonomik dir o yüzden devlet fazla sıkmaz Allah esirgeye iyileri
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (6 yıl önce)
    insanlarının karşınındakini hiç tahammülü yok bazı esnaflar gangester gibi hele bazı esnaflar sade kendini mafya zannediyor bi dükkan açıyorlar etrafa terör saçıyor lar Allah sonumuzu hayrede Emniyet polis tabi bizden daha iyi biliyordur son bi senedir herkes silahlandı hiç birşey satın alamayan 150 liraya tekli kırma aldı darbe milletin psikolojisini bozdu herkes kendini savunmak için bir silah arayışında ve bende dahil tüm Türkiyenin psikolojik tedavi görmesi lazım yada bi cinnet toplumu olacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rüzgarın oğlu (6 yıl önce)
    Dışarı cikilacagi kalmamis trafik desen Maganda dolu.parklar da geceleri dönmeyen olay yok ne kadar pislik car çakal var parklarda.ailemizle bir yere gidemiyoruz gönül rahatligiyla. Bu ne zmna kadar böyle devam edecek çok merak ediyorum.istediğimiz sadece biraz huzur. Her an bi yerde bi bıçaklı silahlı kavga olacakmis gibi çocuğumuzu dışarı gonderemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Latif (6 yıl önce)
    Şükür akliselim bir haber yapmışsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa! (6 yıl önce)
    Vatandasi silahlandiran akp yetkisi soyluyorsa Allah rahmet Etsin olenlere
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya... (6 yıl önce)
    Bu nedir arkadaş dışarıda gezmeye korkar olduk.insanlar hiç birşeye tahammül kalmamış yan baktın mevzusundan adam öldürüyorlar.o baskın yapan mahlukat çelik yelek giymiş adam kendini sağlama almış .ondan sonrada içerideki masum insanları öldürmeye duyumlarımıza göre dükkanda ölenlerin çoçukları varmış .babaları gözleri önünde öldürülmüş .bu nasıl bir kin Allah bunları ıslah etsin.devlet böyle teweet atacağına bunların önüne geçsin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert Korkmaz (6 yıl önce)
    Malatya didik didik aranmali dükkan araçlar evler herkeste allah var
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya spor (6 yıl önce)
    Devletimiz bu konuya artık el atmalı seçim zamanı bütün siyasi partiler iş yerimize gelip dertlerimizi soruyorlar oy istiyorlar seçim bitiyor. Ortada yoklar polise tam yetki verilmiyor bu yüzden olaylar artıyor cezalar az fetocular yüzünden ceza evleri boşaltıldı yer yokmuş insiyatif kullanıyorlar huzurumuz kalmadı suryede iç savaş var türkiyenin içindede pompali terör var ceza yok artık hepimiz silah alıp kendi güvenliğimizi sagliyalim devletimiz bunumu istiyor malatyalı lar artık ses çıkarın gelin kampanya yapalım bu canilere karşı devletimizi polisimizi askerimizi vatandaşlarımızı savcılarımızın hakimlerimizı seferber edelim inanan böyle giderse yarın sokaktaki vatandaş olur haydii malatya mm sesini yukseltttttttttttt
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Nette 300 400 tl ye 50 cm lik , tabanca kabzalı domuz kurşunu atabilen sözde av tüfekleri! satılıyor. Ve sitelerinde yasaldır diye ibare var. Daha kaç kişinin ölmesi lazım. Zaten bazı insanlar cahil, işsiz, gelecek umudunu kaybetmiş olarak kendini kanıtlama çabası peşinde. Artık dur demek için geç olmadı mı. Şu bahis sitelerini de kapatmalı devlet
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Facebook tan dahi ruhsatsız hiç bir belge istemeden yolluyorlar yeterki paranız olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • yakup (6 yıl önce)
    Her haberi iyce siyasallastırdınızya yazıklar olsun . Milli Savunma silahlarıyla pompalı tüfek ne alaka
    0
    0
    Yanıtla
  • İkisze (6 yıl önce)yakup isimli kullanıcı yorumuna
    Okuduğunu anladığından emin misin?
    0
    0
    Yanıtla
  • SinanA (6 yıl önce)
    Bir habere yorum yapan kişileri hemen tespit edenler nedense sosyal medyadan ruhsatsız silah satışı yapan, tlf numaralar açık kişileri bulamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)SinanA isimli kullanıcı yorumuna
    Aynennn
    0
    0
    Yanıtla