SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katliama Protesto

A- A+ PAYLAŞ

İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik "katliam saldırısı", Malatya'da da tepkiyle karşılandı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından, Pazar günü ikindi namazından sonra Yeni Cami önünde düzenlenen protesto mitinginde, İsrail'i kınayan açıklamayı, dernek başkanı Abuzer Turhan okurken, İsrail aleyhinde sloganlar atıldı. Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk de eyleme katıldı.

AGD Başkanı Turhan, protesto eylemi sırasında şu açıklamayı yaptı:

"Bizim bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmamız mümkün değildir. AGD olarak “haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” sözü mucibince bu saldırıları bütün şiddetiyle lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz.

Dünya, tarihin gördüğü en vahşi soykırım girişimlerinden birine sahne oluyor. Irkçı emperyalistlerin başını çektiği İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde bir soykırım gerçekleştiriyor. Siyonistler, insan haklarını karakterlerine uygun bir şekilde ihlal etmeye devam ediyor. Zalim işgal güçleri, tasallutlarıyla çocuklara, kadınlara varana kadar herkese, her türlü saldırıda bulunmayı sürdürüyor.

Ateşkes zamanında ambargo ile Gazze halkını ölüme mahkum eden İsrail, ateşkesten sonra da füzelerle Gazze halkını yok etmeye çalışıyor. Siyonist devlet İsrail, bütün dünyanın gözleri önünde Filistin’de insanlık dışı bir saldırı daha düzenledi. Bildiğiniz gibi dün, savaş uçakları eşliğinde yapılan saldırılarda 200’e yakın Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti. Bizler, öncelikle çoğunluğunu masum sivillerden oluşan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa ve Filistinli mücahitlere güç niyaz ediyoruz.

Filistin davası, İslam ümmetinin ortak davasıdır. Bizim bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmamız mümkün değildir. AGD olarak “haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” sözü mucibince bu saldırıları bütün şiddetiyle lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Bu saldırılar İsrail’in kana doymadığının bir göstergesidir. Bu, Siyonist İsrail’in Filistin’de yaptığı ne ilk ne de son katliamdır.

Bütün İslam âleminin yükünü üzerinde taşıyan Filistin bugün kan revan içindedir. Batmış bir ekonomiye, işgal edilmiş topraklara, yıkılmış okullara, açlığa, susuzluğa ve hastalığa rağmen hala o toprakları bırakmamak için mücadele veren Filistin, gerçek bir destek beklemektedir. Filistin halkı insanlığın sessiz bakışları arasında yok edilmeye çalışılırken, İslam dünyasının parçalanmışlığı ise İsrail’e cesaret verip, katliamlarını pervasızca uygulamalarına sebep olmaktadır.

Osmanlı’dan aldığı mirasla İslam dünyasının hamisi konumunda olan ve bütün dünyanın gözü üzerinde bulunan Türkiye de her fırsatta İsrail’le stratejik ortaklığı pekiştirmeyi tercih etmektedir. Daha geçtiğimiz gün veda ziyaretleri kapsamında Türkiye’ye gelen Olmert’i kabul eden Başbakan bugün meydana gelen saldırıları cılız tepkilerle geçiştirip BM’yi göreve çağırmaktadır. Gazze saldırısının Erdoğan-Olmert görüşmesinin hemen akabinde gerçekleştirilmiş olması milletimizin zihninde soru işaretlerine sebep olmuştur. Hükümet, Olmert’le yapılan beş saatlik görüşme hakkında kamuoyunu mutlaka bilgilendirmelidir.

Hükümet, zulme daha fazla ortak olmamak adına İsrail’le olan bütün diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerine son vermelidir. Başbakan, BOP eşbaşkanlığından derhal istifa etmeli ve Yahudi lobilerinden aldığı cesaret madalyasını geri iade etmelidir. Bu saldıralar kimin dost kimin düşman olduğunu açıkça belli etmiştir. Senelerdir Müslüman kardeşlerimize yapmadıkları işkenceyi bırakmayan İsrail’le dost olunamayacağı bu saldırılarla bir kez daha görülmüştür. Bu açıdan Meclis’teki Türk-İsrail dostluk gurubunun bir hükmü kalmamıştır, derhal lağvedilmelidir.
İsrail tel’inden ve kınamadan anlamaz. O, ancak müeyyideden anlar. İslam Ümmeti artık acizliği bir kenara bırakıp İsrail’e hak ettiği karşılığı vermelidir.

Türkiye’nin öncülüğünde sekiz İslam ülkesinin bir araya gelerek kurdukları D-8’in işlevselleştirilmeli ve bu organizasyon aracılığıyla bütün İslam alemi adına saldırılara karşı gerekli cevap gür bir şekilde verilmelidir. İsrail’in yaptıkları yanına kar kalmamalıdır.

Bizler AGD olarak bu insanlık suçu bitinceye kadar tüm imkânlarımızla 60 senedir direnen Filistin halkının yanında olacağımızı ilan ediyor ve halkımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız