SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Katliama Sessiz Kalmayacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:29:42
'Katliama Sessiz Kalmayacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Genç Memur-Sen Malatya Şubesi Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yapılan saldırılara düzenlediği eylem ile tepki gösterdi. 

Suriye’nin Bayırbucak Bölgesinde yaşayan Türkmenlerin maruz kaldığı saldırılara tepki göstermek için Yeni Cami meydanında toplanan Genç Memur-Sen Malatya Şubesinin eylemine Eğitim-Bir-Sen ve Sağlık-Sen gibi sivil Toplum Kuruluşu üyeleri de eşlik etti. Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulümlerin bir an önce son bulmasını isteyen sivil toplum kuruluşları üyeleri ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak yapılan saldırıları kınadı. Toplanan kalabalık grup adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Oğuz Güçlü vicdani ve tarihten beslenen sorumluluğu yerine getirmek için burada toplandıklarını ifade ederek, insanlığını kaybetmemiş herkesin kendileriyle birlikte olduğunu ve yapılan zulme karşı hep birlikte haykırdıklarını söyledi. Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacaklarını ve bu saldırılara izin vermeyeceklerini söyleyen Güçlü “Bugün mazluma sahip çıkma günüdür. Bugün Esed’e, Putin’e, DAEŞ’e, İran’a ve zulme ortak olan bütün zalimlere, karşı olduğumuzu haykırma günüdür. Zalim Rusya’yı ve Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esedi, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı kınıyor, lanetliyoruz. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye’de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

Uluslararası toplumu Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ettiklerini belirten Güçlü, “Biz bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz. Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider. Siyah, beyaz, sarı ırk diye ayrılmaz, insanlık noktasında buluşursak DAEŞ tükenir, barış ve huzur ümidi filizlenir. Biz Şii, Sünni, Süryani, Nasrani, alevi diye kamplara ayrılmaz, dindarlık noktasında buluşursak, Ortadoğu’da insanlar petrolden daha değerli hale gelir. Sömürü biter, emperyalist şebeke bölgeyi terk eder. İşte o zaman Analar evlatsız, çocuklar babasız, kadınlar yuvasız kalmaz. Terör de, vahşet de, zulüm de insanlığın hayat hikayesinden defolup gider. Ülke olarak Bayırbucak’ta, Türkmen Dağı’nda, Suriye’de olanlardan 'bize ne' diyemeyiz. Çünkü Orada tarihimiz var. Orada asırlardır süren kardeşliğimiz var. Orada mazlum insanlar öldürülmek istenen insanlık var. Oradaki kadın ve çocuklar, katil Esed ve destekçisi Rusya’nın zulmüne terk edilemez” ifadelerini kullandı. Katliamlara, zulme ve zalimlere karşı seslerini yükseltmekten vazgeçmeyeceklerini dile getiren Güçlü, “Böylece tıpkı ecdadımız gibi merhamet tarihinin adalet sayfalarında yerimizi alacağız. Ayağa kalk, dünyayı ve insanlığı terörden, vahşetten ve sömürüden kurtar. Paris’te öldürülen insanlar için ağlaman, bizi umutlandırmıştı. Umudumuza katran dökme, Bayırbucak için de ayağa kalk. Zulme son vermeyeni de zalime dur demeyeni de zalimin suç ortağı sayacağız. Unutulmasın ki suçu işleyenler kadar suça göz yumanlar da suçludur. Hangi din, mezhep, uyruk ve inanca sahip olursa olsun, dünyanın neresinde olursa olsun, her türlü zulme karşı duruşumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Başta Bayırbucak olmak üzere, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nden, Karabağ’a, Arakan’dan Filistin’e kadar, bütün mazlumların yanında olduğumuzu, zulmü bitirmeye kararlı olduğumuzu haykırıyoruz” diye konuldu. Suriye’ye hava harekatı düzenleyen Rusya’nın Suriye deki asıl hedefinin sömürü masasına yeniden oturmak olduğunu kaydeden Güçlü, “Rusya’nın DAEŞ’le mücadele etmek gibi bir derdi yok. Katil Esed’i destekleme Vahşete ortak olma, zulme paydaş olma, sömürü masasına oturma hedefi var. Türkiye’nin gençleri olarak, bu katliamlara, Esed’e ve Rusya’ya sessiz kalmayacağız" şeklinde konuştu.

GENÇ BİRLİK VAKFI'NDAN TEPKİ..

Malatya Genç Birlik Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Faruk Alaca da, yaptığı basın açıklamasında Suriye'de Türkmenlerin yoğunlukta bulunduğu Bayırbucak bölgesine yapılan saldırıları kınadı. 

Genç Birlik Malatya Şube Başkanı Faruk Alaca, yaptığı açıklamada Türkmenlerin yaşadığı Bayırbucak bölgesine yapılan saldırıyı kınadı. Alaca, "Suriye’de son dört yıldır bir katliam yaşanmaktadır. Dünya ülkeleri, başta Amerika ve Avrupa Devletleri olmak üzere burada yapılan katliamlara sessiz kalarak destek vermektedir. Biz Türkiye olarak milyonlarca mülteci kardeşimizi ülkemizde barındırmaktayız. Dünyaya demokrasi dersi veren Avrupa Devletleri ise Fransa’da yapılan saldırıları bahane ederek, mültecilere kapılarını kapatmış ve bu insanları kendi kaderleriyle baş başa bırakmıştır.

Bugün Suriye’de adı konmamış bir 3. Dünya Savaşı yaşanmaktadır. Rusya’nın BM kararı olmadan Suriye’ye müdahale etmesinin ardından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Fransa’nın teklifiyle, Suriye topraklarında diğer ülkelerin de operasyon yapmasının yasal alt yapısını hazırlamış oldu" dedi. 

BM Güvenlik Konseyi'nin acil olarak toplantı çağrısı yapılmasını isteyen Alaca, "Bu katliamın derhal durdurulması ve sivil katliamına son verilmesini istiyoruz. Rus uçaklarının derhal bölgedeki saldırılarını durdurması Suriye’de operasyon yapmak isteyen ülkelerin önünü açan, BM Güvenlik Konseyi tarafından alınan kararın iptal edilmesi gerekiyor" diye devam etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız