SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katliamı Bakan Şahin'e Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:51:20
Katliamı Bakan Şahin'e Sordu
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çarmuzu'da yapılan çalışmalar kapsamında kesilen ağaçları, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sordu. 
 
Milletvekili Ağbaba, Bakan Şahin'in yanıtlaması istemiyle sorduğu sorular şöyle; 
 
"Malatya Belediyesi tarafından 26 Mayıs gecesi Çarmuzu yolu olarak bilinen Turgut Temelli Caddesi üzerindeki en az 50 yaşındaki ağaçlar kesilerek odun haline getirilmiştir.150’ye yakın ağacın gece yarısı kesilmesi Malatyalıların tepkisine sebep olmuştur.
 
Bu çerçeveden hareketle;
1-Malatya Belediyesi’nin bir gecede 150 ağacı kökünden kesilerek katletmesi sonrası Bakanlığınıza ulaşan bir şikayet var mıdır? Varsa nasıl bir işlem yapılmıştır?
 
2-Malatya Belediyesi tarafından cadde ve sokakların güzelleştirilmesi amacıyla daha önce de ağaçlar sökülerek başka yerlere taşınmıştır. Belediye tarafından bugüne kadar kaç ağaç sökülmüştür? Bu ağaçlar nerelere dikilmiştir?
 
3-Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve yaygın basına da konu olan tanesi bin liranın üzerinde fidan alımı ihalesi ile ilgili tartışmalar devam ederken , yarım asırlık ağaçların kesilerek odun haline getirilmesini Bakanlığınız nasıl değerlendirmektedir?
 
4-Gece yarısı yapılan ağaç kesme operasyonu esnasında, elektrik kablolarının koparıldığı, kanalizasyon borularının patlatıldığı, telekom santrallerinin devrildiği izlenmiştir. Çevrede yaşayan halkın hayatının tehlikeye atılarak gerçekleştirilen ağaç katliamı sonrası yetkililer hakkında işlem başlatılması düşünülmekte midir?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız