SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katliamla İlgili Konuştu

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Nüket Hotar Göksel, Mardin'de 44 kişinin öldürülmesi olayının insanlık ve sosyolojik anlamda bir tanımının bulunmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya yapacağı ziyaretten bir gün önce Malatya'ya gelerek burada birtakım parti çalışmalarına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Nüket Hotar Göksel, Mardin'de 44 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yaptı. Göksel, "Biz zaten Sosyal İşler Başkanlığı olarak, temel çalışma alanlarımızdan bir tanesi kadınlar, anneler ve çocuklar. Dolayısıyla, Sayın Başbakanımızın talimatı ile biz bu işin çalışmasını yaptık.

İlgili bakanlığımız bu konuda gerekli çalışmalar yapıyor. Saha çekim çalışmaları var. Biz belki bir süre mesafe alındıktan sonra, durum artık hangi noktada diye devreye gireceğiz. Şuanda her kurum çalışma yapıyor. Sivil toplum kuruluşları da çalışma yapıyor. Belli bir süre geçtikten sonra bu ilgilerin sonucu nereye varmış diye o noktada bizimde bir çalışmamız olacak. Şu noktada izleme ve bu çalışmaları biraz koordine etme, biraz dahil olma, biraz bekleme aşamasındayız" dedi.

Böyle bir olayın ilk defa görüldüğüne dikkat çeken Göksel, "Böylesi ilk defa görüldü. Çünkü, bizim insanı tanımlar ve sosyolojik tanımlar arasında tanımlayabileceğimiz hiç bir şeye uymuyor. Böylesi bir olay bambaşka bir olay olarak karşımıza çıktı. Buna benzer olaylar insanın eğitimi ile çok alakalı. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu burada da görüyoruz. Biz eğitim konusundaki tüm çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, ettireceğiz" diye konuştu.

Korucularla ilgili tartışma üzerine ise Göksel, "O konuyu ilgili bakanlarımız değerlendiriyor. O konu teknik boyutları olan bir konu. Belki o alanda farklı bir düzenleme olabilir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız