SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katsayı Kararına Tepkiler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren ile Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Malatya Şube Başkanı Mahmut Balcı, YÖK'ün ÖSS'de katsayı uygulamasını kaldıran kararının Danıştay tarafından iptaline tepki gösterdiler.

ESKKK'DEN..
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, "Meslek okullarının kapısına kilit vurulmuştur" dedi.

Danıştay'ın meslek liselerindeki katsayı konusunda yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren (ESKKK) Başkanı Ali Evren, "Katsayı adaletsizliği kalkınca, geçen öğretim yılı başında meslek liselerine akın olmuştu. Şimdi ise bu yürütmeyi durdurma kararı ile meslek okullarının kapısına kilit vurulmuştur" ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkelerinde meslek okullarına yüzde 70 yer verilirken ve destek görürken ülkemizde bu oranın yüzde 30 olduğunu hatırlatan Ali Evren, "Geçen öğretim yılı başında meslek okullarına başvuruda yüzde 50 artış olurken, bu karar ile tekrar okulların kapısına kilit vurulmuştur. Bu sorun çözülmelidir" şeklinde konuştu.

TİMAV'DAN..
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Malatya Şube Başkanı Mahmut Balcı, Danıştay 8. Dairesinin, YÖK'ün üniversiteye girişte uygulanan katsayı uygulamasını sona erdiren kararını iptal etmesine tepki gösterdi.

TİMAV Şubesinde basın toplantısı düzenleyen Balcı, "Yıllardır bütün liseler için eşit olarak uygulanan katsayı uygulaması, 28 Şubat süreci ile millete, milletin değerlerine karşı açılan topyekun savaşın bir parçası olarak İmam- Hatip Liselerini bitirme gayesi ile çıkarılan ancak ülkenin mesleki eğitimini yok olma noktasına getiren, binlerce gencimizi mağdur eden haksız, adaletsiz, hukuksuz bir uygulamadır. Bu son kararda bir kez daha görülmüştür ki milletin, milletin çocuklarının mağduriyetini esas alan bir zihniyetle karşı karşıyayız" ifadelerini ileri sürdü.

Balcı konuyla ilgili şunları söyledi:

"Yıllardır dayatılan katsayı zulmünün kaldırılması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için başvuran bir meslek liseliye; bu kişi ve kurumlar 'Bu iş YÖK işidir. Yargının işi değildir' diyerek haksızlığa seyirci kalmış ve zulmün devamını sağlamışlardır. Aynı konuda YÖK, haksızlığı giderici bir düzenleme yapınca 'Bu iş YÖK'ün işidir. Yargının işi değildir" diyen kişi ve kurumlar, harekete geçip yetkilerini aşarak, YÖK'ün işini engellemeye çalışıyorlar. O zaman insana sormazlar mı dün söylediğiniz mi doğruydu, hukuka uygundu; yoksa bugün yaptığınız mı? Bu kararın, hakla, hukukla alakası yok. Tamamen siyasi ideolojik ve taraflı bir karardır. Millete karşı, ülkenin mesleki eğitimini baltalayan, memleketin zararına verilen bir karadır. Bu karar, milletin çocukları bu vatanın evlatları olan binlerce çocuğumuzu, gencimizi ve ailelerini mağdur eden bir karardır. Ülkenin mesleki eğitimini yok olma noktasına getiren bu kararla İmam Hatipleri yok edeceklerini düşünenler, şunu iyice bilmelidirler ki İmam Hatipler bu ülkenin gerçeğidir, bu milletin kendisidir. Bu Müslüman Millet var oldukça İmam Hatipler ve İmam Hatipliler var olmaya ve bu ülkeye, bu millete hizmete devam edeceklerdir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız