SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kavuk'la Devam

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un olağan kongresinde başka aday çıkmayınca İlhan Kavuk başkanlığındaki yönetimin göreve devam kararı verdiği bildirildi.

Kulüp başkanlığı ismi geçen ve bir gün önce Malatya’ya gelen Haşim Karadağ’ın Belediye Başkanı Cemal Akın ile önceki gün akşam geç saatlerde bir araya geldikleri ve sabaha karşı saat 03.00’e kadar görüşmelerde bulunduğu bu görüşmenin ardından başkan adayı olmama kararı aldığı bildirildi.

Malatyaspor kongresi Sabancı Kültür Sitesi’nde toplandı. Saat 09.00’da başlayacağı duyurulan toplantı resmen aday olacağını açıklayan olmaması nedeniyle bir saat gecikmeli olarak saat 10.00’da başlayabildi. Bundan önce CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Kulüp Başkanı İlhan Kavuk ve diğer bazı yetkililer ve yöneticiler bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulundular.

Vali Halil İbrahim Daşöz'un daha sonra katıldığı kongreyi Belediye Başkanı Cemal Akın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Pütürge Belediye Başkanı Dr. Necdet Ayaydın, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, CHP İl Başkanı Celal Berktaş, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız, ESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, EKKK Başkanı Ali Evren da izlediler. Bir program için Malatya'da bulunan televizyoncu Savaş Ay da kongrenin bir bölümünü izledi.

Divan başkanlığına getirilen milletvekili Aslanoğlu, yaptıkları görüşmede eski başkan Haşim Karadağ'ın aday olmadığını kendisine söylediğini, başkan Kavuk'un da daha önce kendisine aday olmayacağını ilettiğini, bu kongrede aday çıkmaması halinde kulübün kayyuma gideceğini, bunun sıkıntı doğuracağını bildirdi. Aslanoğlu, birkaç kez daha Haşim Karadağ'a aday olup olmayacağını sordu ve aday olmayacağı cevabını aldı. Aslanoğlu, bunun üzerine bir önerisi olduğunu, bunun da ister geçici, ister de 3 yıl süreyle görev yapabilecek bir yönetim olarak İlhan Kavuk başkanlığındaki yönetimin göreve devam etmesi olduğunu söyledi.

Divan Başkanı CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Malatyaspor hepimizin ortak değeridir. Bu değere hepimiz sahip çıkmalıyız" dedi.

Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cengiz, kongrede faaliyetler hakkında verdiği bilgide takımı 21 milyon YTL borçla devir aldıklarını belirterek, 18 Kasım 2007 ile 31 Mayıs 2008 tarihleri arasındaki dönemde gelirin 4 milyon 631 bin YTL, giderin ise 4 milyon 631 bin YTL olduğunu aktardı. Malatyaspor'un maç gelirinin bir sezon boyunca 96 bin YTL olmasına karşılık, federasyona ödenen cezaların ise 134 bin YTL olduğunu aktardı. Cengiz, son 12 maçtaki deplasman giderinin ise toplam 60 bin YTL olduğunu
belirtti.

Genel kurulda geçtiğimiz hafta vefat eden Malatyaspor'un emektar malzemecisi Bektaş Koç'un isminin Orduzu Pınarbaşı'ndaki sentetik çim sahaya verilmesi de kabul edilirken, Elazığspor'un kümeye düşmesi nedeniyle Malatya'da bir grubun yaptığı tabutlu gösterinin de kabul edilmeyeceği yönünde temenni kararı alındı.

"GELECEĞE İMZA YOK.."
Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, kongredeki konuşmasında Malatyaspor'a her zamanki gibi destek vermeyi sürdüreceklerini belirterek, takıma en büyük desteğin Belediyece verildiğini aktardı.

Akın şunları söyledi:

"Sorunların aşılmasında en büyük pay taraftarlarındır. Onları, yürekten kutluyorum.

Mazisi büyük başarılarla dolu Malatyaspor ve özellikle onun cefakâr, vefakâr taraftarı, bu sıkıntıları ve böyle bir ortamı hak etmemişlerdi.

Bu taraftar, dişinden tırnağından, ailesinin nafakasından arttırdığı üç beş kuruşu yağmur çamur demeden maça gelerek takımına veren bir taraftar,

Bu taraftar, öğrenci harçlıklarını biriktirerek bilet alıp maça gelen, takımını destekleyen bir taraftar,

Bu taraftar, takımını sevmekten, desteklemekten başka bir kusuru olmayan bir taraftar.

Bu taraftar, takımlarını hesapsız, çıkarsız, menfaatsiz, karşılıksız seven bir taraftar,

Hiç kimsenin Malatyasporu bir daha bu duruma düşürmeye; Malatyalıyı üzmeye hakkı yoktur.

Burada, yönetimde görev almaya talipli olan arkadaşlara da birkaç sözüm olacak; Malatyasporla ilgili çok şeyler söylendi. Bence artık sözün bittiği zamandır. Sözün bittiği zaman, icraat zamanıdır, herkesin üzerine düşen görevi yapma zamanıdır.

Elini değil, gövdesini taşın altına koyma zamanıdır. Ancak bunu yaparken kimsenin kişisel ya da başka türlü bir hesabını Malatyaspor üzerinden yapmasına müsaade edilmemelidir. Malatyaspor, hepimizin müşterek değeri, müşterek sevinci, ortak paydasıdır. Malatyaspor, büyük bir camiadır.

Malatyaspor kulübü başkanlığına talip olan kişi, kulübün büyüklüğüne, mazisine, şanına, şerefine ve dünyada yaşayan 2 milyon Malatyalının onuruna layık bir duruş sergilemeli, bunu düşünerek onları üzmeyecek, kahretmeyecek bir anlayışa sahip olmalıdır.

Bu güç, anlayış ve misyona sahip olmayan biri’nin Malatyasporun onuruyla oynamaya, zaman kaybettirmeye hakkı yoktur”

Malatya Belediyesi olarak bugüne kadar Malatyaspor’a kurum bazında en büyük desteği kendilerinin verdiğini ve bundan sonra da destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Akın konuşmasına şöyle devam etti:

“..Ama kimse, sadece Belediyeye güvenerek yönetime gelmeye, onun üzerinden başka hesaplar yapmaya kalkışmasın, buna müsaade etmeyeceğiz, Malatyalı da buna müsaade etmeyecektir.

Kulübe ait her kuruşu cebindeki kendi parasını harcar gibi harcayacak, kulübü kendi şirketini yönetir gibi yönetecek, fedakâr yöneticilerle Malatyasporumuz ancak belli bir yere gelecektir.

Diğer tüm kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerini ve iş adamlarını da Malatyasporumuza ekonomik olarak katkıda bulunmaya davet ediyorum. Öyle umuyor ve inanıyorum ki, bu kongre beklentilerimize cevap verecek, Malatyaspor layık olduğu dürüst ve güçlü bir yönetime kavuşacak ve eski şanlı günlerine dönmek üzere olumlu bir sürece girecektir.”

Kongreden önce İlhan Kavuk, Haşim Karadağ ve Mehmet Selimoğlu’nun kendisi ile görüştüğünü söyleyen Başkan Akın, “Ben kendilerine ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ dedim. Bugüne kadar gelmiş geçmiş Belediye Başkanları içerisinde Malatyaspor’a en çok destek veren Başkan olduğumu vurguladım. Ve kendileriyle konuşurken Malatyaspor’un sıkıntıya girdiği her dönemde destek olduğumuzu belirttim.

Hatta Malatyaspor sıkıntıya girdiğinde 2009 yılının reklam sözlmeşmelerini de yaparak sıkıntıyı aşmak için bir sene öncesinden ödeme yaptığımızı da belirttim.

Ancak, biz kanun, tüzük ve yönetmeliklerle kurumumuzu yönetiyoruz. Ve yine Belediyeler kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde Belediye Başkanları ancak kendi dönem süreleri ile ilgili tasarrufta bulunabilirler, sözleşme yapabilirler.

Yani içerisinde bulunduğumuz yıl seçim senesi. Bundan dolayı daha sonraki seneleri bağlayacak bir şekilde sözleşme yapma hakkı ve yetkisi kanunen bende yok. Ben başkan arkadaşlarımızla konuşurken, bana bilbord gelirlerini bir yıldan fazla süreyle bize kiralayabilir misiniz dediler. Ben de her üç kardeşime bunun Başkanlık yetkisinde olmadığını, Başkanın bu konuda hukuken muktedir olmadığını, bu konunun Meclise gelmesi halinde ben Cemal Akın olarak, Malatya Belediye Başkanı olarak lehte oy kullanacağımı ancak bunun Meclisin işi olduğunu belirttim”

Kanunlar çerçevesinde bütün güçleriyle Malatyaspor’un yanında olacaklarını da kaydeden Belediye Başkanı Cemal Akın, sözlerini şöyle tamamladı:

Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kanunlar çerçevesinde bütün gücümüzle Malatyaspor’un yanındayız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Ama ifade ettiğim gibi bütün kurum, kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, ekonomik yönden durumu iyi olan insanlarımızın Malatyaspor’a destek vermesi halinde bu sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum."

KARADAĞ'IN KONUŞMASI VE BİR İDDİASI..
Kongre öncesinde tek aday olarak görünen ancak gerekli desteği göremediği için aday olmadığını açıklayan eski başkan Haşim Karadağ, kendi dönemindeki hesapların şeffaf olduğunu sürdü. Karadağ, daha önce eski başkan Hikmet Tanrıverdi'nin alacaklarını silmesi halinde kendisinin de alacağından vazgeçeceği yolundaki sözlerini ve Tanrıverdi'nin alacağından vazgeçmesine rağmen kendisinin vazgeçmediğini unutarak bu kez "Alacaklarımı silmem için herkes silmeli" dedi. Karadağ, İstanbul'da adaylık çalışması nedeniyle yapılan çalışmalarda 2 milyon YTL bir bütçe oluşturduklarını ancak, Malatya'da gerekli desteği göremedikleri için yönetime aday olmadıklarını ileri sürdü.

Karadağ'ın konuşması özetle şöyle:

"Ben son bir haftadır kim gelecek, kim gidecek. Ben İstanbul’da Kavuk ile görüştüğümüzde. Aday olacaksanız ben uğraşmayayım size destek vereyim dedi.

Ben de bir toplantı yapalım karar verelim dedim. Aynı gün akşam toplandık, kendisine ‘ biz aday oluruz’ . Sadece belediye, sivil toplum örgütleri size verdikleri desteği bize verirse aday oluruz dedik. Borcunuzu silin dediler. Arkadaşlarımıza siz gelin harcayın, ondan sonra. Zaten şu anda bir şey istemiyorum, sizde harcayın ondan sonra birlikte oturalım, birlikte silelim. Bana silme konusunda sadece Belediyle Başkanı söyleyebilir, çünkü kendisi para vermiştir. Para veren, para verenin halinden anlar.

16 arkadaşımızla, 5-6 toplantı yaptık. İlk etapta 2 trilyon ve üzeri ilk geldiğimiz hafta harcayacak şekilde ayarladık. Ama yine söyleyelim, Malatyaspor’un yükü çok ağırdır. Birlik beraberlik olduğu zaman Malatyaspor’u ayağa kaldırırız.

Başkanlık bizim için önemli değil, önemli olan Malatyaspor’a hizmettir. Biz bütçemizi yaptık ama bu Malatyaspor’a yetmez. Ben Kavuk’a da söyledim. Eğer gerekli destekleri bulamazsak bizler geri adım atmayı da bilmeyiz, bizde geri vites yok. 3-5 arsamız kalmış, 1-2 dairemiz kalmış.

Benim bir ayıbım varsa, bir utancım varsa, özellikle burada söylesinler. Burada ne gerekirse yapalım. Açık ve net söylüyorum, benim ayıbım, utancım varsa, kulübün menfaatlerine zarar getirecek bir şey yaptıysam. 1-2 futbol almışız pahalı olmuş ucuz olmuş onun polemiğine girmemek şartıyla. Çünkü 10 tane futbolcu alırsın, Celil’i konusunu konuşuyorlar. Geldiği zaman herkes ayaktaydı, seviniyordu. Eğer Celil konusu yanlıştıysa gelirken tepki konulmalıydı. 50 milyar liraya aldığımız futbolcudan verim almışız, 500 milyar liraya aldığımız futbolcudan verik almamışız, bu dünyanın her tarafında vardır.

Kamuoyu köşelerinde Şevket Küçükaslan, sözde beni ibra etmiş. Sayın Mevlüt Başkanım, Siz divan başkanıydınız. Şevket Küçükaslan’ın başkan olduğu kongrede mali kongre var mıydı? Sadece seçim vardı. Aksini söyleyen varsa ben özür dileyeyim, alacağımı sileyim. Benim hesaplarım açık ve şeffaftır. Kimse beni ibra etmesine gerekmez ki."

Karadağ'ın kendisinden sonra 3 gün süreyle başkanlık yapan Küçükaslan'ın seçildiği kongrenin "mali kongre olmadığı" ve maddi konuların konuşulmadığı, dolayısıyla hesaplarının ibra edilmediği yolundaki iddiası şaşırtıcı bulundu. Karadağ'ın iddiasına göre, hesapları halen iddia edilmemiş durumda. Ancak, Küçükaslan kongresinde bir önceki yönetim ibra edilmişti.

"AĞLADIM.."
Kongreye sonradan katılan Vali Halil İbrahim Daşöz ise, Malatyaspor'la vicdani, insani ve bir sorumluluktan dolayı ilgilendiğini belirterek, "Aslında gelmeyi hiç istemiyordum. Ama vicdani sorumluluktan dolayı geldim. Bir vali olarak geldiğim günden beri en çok üzüldüğüm ve sıkıntı çektiğim konu Malatyaspor'dur. Düzenlenen kampanyalarda 1 futbolcu parası elde edilemiyor. Bu kulübün yeniden rehabilitasyona ihtiyacı var" diye konuştu.

Vali özetle şunları söyledi:
" Bugün inanılmaz yoğunluğumuz var ama Malatyaspor kongresine de geldim. Bir Vali olarak geldiğim günden beri en çok üzüntü ve sıkıntı duyduğum konu Malatyaspor konusuydu. Hiçbir zaman Valinin göreviyle ilgili konu olmaması gerektiği halde hep gündemde, sorun olarak görüldü. Sokakta yürürken bu durum böyle, Almanya’ya gittik orada hep bu konu gündeme geldi.

Burada yaşayan insanların mutlu olması lazım. Malatyaspor herkes için ortak payda. Her fırsatta söylediğimiz gibi Malatya büyük bir camia, bu anlamda da Malatyaspor herkesin ortak sevdası. Keşke bu takımın hiç borcu olmaza, bu takım keşke bu durumlara gelmeseydi. Malatyaspor’un en büyük destekçisi Malatya Belediyesi olmuştur. Yardım kampanyaları düzenleniyor, bakıyorsunuz, elde edilen kaynakla 1 futbolcu transferi sağlayamıyorsunuz.

Bu kulübün makul bir süre içerisinde mali yapısı sürdürülebilir hale getirilmesi lazım.

Biz Elazığ ile dostluk ve işbirliği anlaşması imzaladık. Adamlar ligden düştü diye gıyabi cenaze namazı kılındı bu bize yakışıyor mu?

(Araya giren Aslanoğlu : Sayın Valim, siz gelmeden önce bu olayla ilgili olarak bir tesviye kararı aldık.)

Ben ağladım biliyor musunuz? 3 gün sonra Elazığ’dan Ankara’ya uçakla giderken havalananında ‘ sayın valim bunu nasıl yaparsınız?’ dediler.

Büyük Malatyaspor camiası bu mudur? Aynı şey size yapıldığında ne yapıyorsunuz.?

(Bir taraftar söze girip : Onlar bize fazlasını yaptı sayın valim.)

Onlar öyle yapmış olsa dahi siz büyüklüğünüzü gösterip tam tersini yapmalısınız."

BİR GRUBUN TEPKİSİ..
Seçime geçilme esnasında Divan Başkanı Aslanoğlu, yönetim listesini isteyince kimse liste sunmadı. Bunun üzerine salonda bir süre kargaşa yaşandı. Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın ve bir grup taraftar gelişmelere tepki göstererek salonu terk etti.

KAVUK'UN KONUŞMASI..
Yaklaşık 15 dakikalık bir aradan sonra kürsüye çıkan İlhan Kavuk, Malatyaspor'u yalnız bırakamayacaklarını, yönetim olarak göreve devam kararı aldıklarını belirterek, Malatya'daki dedikodu ortamının artık bitmesi gerektiğini ifade etti. Kavuk, kulüpte başkanlık yapanların ya alacaklarından vaz geçmesini ya da göreve devam etmesine inandığını belirtti. Kavuk, eski başkan Haşim Karadağ'a aday olması durumunda kendisine destek vereceklerini kendisi ile yapılan görüşmede iletildiğini de aktardı.

Kavuk özetle şöyle dedi:

"Geldiğimiz nokta itibariyle biz bu ligin bu atmosferde neler yapıldığını çok iyi bilen insanlarız. Yıllardır tecrübemiz var. Bu tecrübeye dayanarak önümüzdeki süreçte daha zor geçeceğini bildiğimiz için kendi aramızda arkadaşlarla devam etmeme kararı aldık. Kongreye gitme kararı aldık. Biz açıklamayı yaptıktan sonra sayın valim ve sayın Belediye Başkanımızla görüştük. Bu görüşmenin ardından yeni bir yönetim çalışma için koşturmaya başladık. Malatya’daki arkadaşlarımızla bunu paylaştık, ardından İstanbul süreci başlamıştı.
Kulübün 19 trilyon lira borcu bulunuyor.

Bunun yönetici borcunu düşerken 6 trilyon lirası silinir. Biz Haşim başkanımıza bunu izah ettim, silebilir misiniz dedim. Kulübü başkan bıraktığında kulüpten alacağı olmasın. Bunu her zaman savunduk. Eğer alacağı varsa bırakmasın.

Eğer Haşim Başkanımız aday olmuyorsa, biz Malatyalıyız. Burada yaşıyoruz.

Benim sıkıntılarımdan bir tanesi, ben geldim geleli, maçlardan önce, biliyorsunuz bir sıkıntılı süreçten sonra aldık. Yalnız sıkıntılı süreçten sonra hafif bir rahatlama dönemine geçtiğimizde biz maçları izliyoruz, Malatyaspor üzerinde şahsi menfaatleri içerisinde olanlar, şahsi düşünceleri olanlar, kulübün içerisine girmeye, veya dışarıdan başka bir şeyler yapmaya önem veriyorlar Bu da bizi rahatsız ediyor.

Sıkıntılarımızdan biride bu. Dedikodu ortamlarının bitmesi lazım. Benim şahsi düşüncelerim bu. Bu biterse her şey biter, rahatlıkla hareket ederiz, rahat rahat konuşuruz ona göre bir yol çizeriz.

Geldiğimiz nokta itibariyle herhalde aday yok görülüyor, bizde yönetim kurulu olarak ta devam kararı aldık arkadaşlarla. Şunu da söylüyorum,. Mertçe , erkekçe, kim ne zaman hangi şartlarda adayız derse bu kulubü bırakmaya her zaman hazırım, kimsenin babasının malı değil bu kulüp.

Karşımıza adayım diyerek çıkan herkese teslimatı her zaman yaparız. Bunun sözünü veriyorum. Biz yönetim olarak görevimizin başındayız ve devam ediyoruz" diye konuştu.

LİSTE..
Kongrede okunan ve devam etmesi kararlaştırılan, oylamada da 73 oy alan yönetim listesi şöyle:

YÖNETİM KURULU (Asıl): İlhan Kavuk, Selahattin Karagözlü, Fahrettin Eserdi, Fahrettin Kayhan, Mehmet Çolak, Bahadır Yaşik, Sırrı Günaydın, Muammer Özpolat, Ali Cengiz, İlhan Deniz, Vural Sarıcı, Hakan Tahtalı, Nihat Utkaner, Mehmet Tanrıverdi, Bülent Bilal Uçar, İbrahim Kaya, Orhan Özbek, Kağan Kodaman, Kenan Kalı, Ömür Karaağaç ve Mahmut Cücemen

YÖNETİM KURULU (Yedek): Cahit Özpınar, Erol Elbir, Aydın Kalaç, İsmet Kavuk, Muzaffer Özkan, İbrahim Cücemen, Hasan Özçelik, Nezir Kızılkaya, Abdulvahap Erdemci, Niyazi Artan, Erdal Kızılay, Orhan Sarıhan ve Emrah Yenice.

DENETLEME KURULU (Asıl): İ.Halil Kılıç, Mustafa Karaman, Remzi Akdemir,

DENETLEME KURULU (Yedek): Zeynel Özçelik, Erkan Kara, İsmet Eroğlu

DİSİPLİN KURULU (Asıl): Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Derviş Özbay,

DİSİPLİN KURULU (Yedek): Gürsel Salik, Dündar Güllü, Mehmet Avcı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız