SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kavuk'tan Akın'a: 'Anlam Veremedim!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, görevi bırakma kararı aldıktan sonra, Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından yapılan açıklamalara karşı bir açıklama yaptı. Kavuk, açıklamasında hangi şartlarda görev aldığının kamuoyu tarafından bilindiğinin altını çizdi.

Başkan Kavuk’un açıklaması şöyle:

“2007 Kasım ayında yapılan olağanüstü kongreden bugüne kadar uzanan görev süremiz içerisinde Malatyaspor’u yaşadığı olumsuz ortamdan çıkarmak, devamında takımı ligde bırakmak ve kadroyu dağıtmamak üzere büyük çaba harcadık. Bu dönem üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirdiğimize ve Malatyaspor’u büyük bir felaketin eşiğinden dönderdiğimize inanıyoruz.

Kamuoyunun malumu olduğu üzere, geçen hafta yaptığımız açıklamayla; önümüzdeki kongrede aday olmayacağımızı açıkladık ve görev süremizde bizlere destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ettik. Ancak bu kararı alıp duyurduktan sonraki süreçte Sayın Belediye Başkanımız Cemal Akın’ın yapmış olduğu, anlam vermekte zorlandığımız açıklamalar beni ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı üzmüştür.

Tekrar ediyorum: Görev süremiz içerisinde Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı, Sayın Milletvekilleri ve bize destek veren herkese teşekkür etmekten imtina etmedik. Bazı yönetimler gibi, idarecileri sıkıntıya sokacak polemiklere girmedik. Hatta gelecek yönetime ön şart koşmayacağımızı, yardımcı olacağımızı açıkça belirttik.

Bu gelişmelerin ardından, Sayın Belediye Başkanımızın “Belediyeden aldıkları para bittikten sonra görevi bırakıp gidiyorlar” ifadesini kullanması bizi üzmüştür. Sayın Belediye Başkanımızın bizleri kast etmediğini söylemesine rağmen bazı çevreler bu konuyu bizim üzerimizden yorumlamıştır.

Son yaptığı açıklamada ise, benim kulüp başkanlığı görevime kendi ısrarımla geldiğim ifadesi yer almaktadır. Ben göreve talipli olduğumu ifade etmiş olsaydım ne İstanbul toplantıları yapılırdı ne de geç saatlere kadar süren başkan adayı arama süreci yaşanırdı. Kulüp başkanlığına adaylığım konusu kongre günü gece yarısı beni telefonla arayan Sayın Valimiz tarafından bana iletilmiş, Vali Bey “şu anda burada toplantıda bulunan arkadaşlar seni destekliyor ve seni istiyorlar” demiştir. Valimiz daha sonra sırasıyla, Sayın Hikmet Tanrıverdi, Sayın Haşim Karadağ, Sayın Necip Olgun, Sayın Celal Birsen ve Sayın İlyas Karahan ile milletvekilimiz Sayın Mevlüt Aslanoğlu ile telefonla görüşmemi sağlamışlar; bu isimlerin tamamı bana görevi kabul etmemi isteyip, bana destek vereceklerini belirtmişlerdir.

Bu tablo karşısında, Malatyalılık sorumluluğu ile hareket ederek, bulunduğumuz durumu göz önüne alıp, bu sürecin zorlu geçeceğini bile bile başkanlık görevini kabul ettim.

Bu konuların tamamı, Sayın Belediye Başkanımızın içinde bulunduğu ortamlarda yaşanmış olmasına rağmen yapmış olduğu son açıklamaya anlam veremiyor ve niyetlerinin ne olduğunu da bilemiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız