SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kavuk'tan 'Yokum' Açıklaması

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk, bir açıklama yaparak, 31 Mayıs 2008 tarihinde yapılacak kongrede aday olmayacaklarını açıkladı. 2007 Kasım ayında göreve geldikleri dönem Malatyaspor’un içinde bulunduğu şartların kamuoyunun “malumu” olduğunu anımsatan Kavuk “Malatyaspor tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyordu. İmkânlar kısıtlı olmasına karşın aldığımız destek, yönetici, futbolcu ve teknik kadrodaki arkadaşlarımızın özverisi ve birlik ve beraberliğimizle takımı kümede bırakmayı başardık. Malatya kamuoyu Malatyaspor’dan çok daha büyük başarılar bekliyor. Kuşkusuz bu beklentide haklılık payları var. Ancak gerçekçi konuşmak gerekirse, Malatyaspor’un imkânları bu beklentilere karşılık verecek düzeyde değil. Bunu göz önüne alarak lig bitmeden aday olmadığımızı, göreve gelecek ekibe hiçbir ön koşul ileri sürmeyeceğimizi ilan ettik” dedi.

Kavuk, aday olmama kararını aldıktan sonra Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın ile Vali Halil İbrahim Daşöz’ün bu kararı gözden geçirmelerini önerdiklerini, bunun üzerine İstanbul’da istişareler yaptığını olumlu destekler de aldıklarını ancak bu esnada başka adayın yönetim oluşturma çalışmaları yaptığını gözlemlediklerini açıkladı.

Kavuk şöyle devam etti:

“Biz Malatyaspor’da göreve gelirken, illa yönetimi alalım demedik. Bize hizmet teklif edildi ve biz de Malatyalı olma sorumluluğuyla bu şerefli hizmeti kabul ettik. Bizler koltuk sevdalısı insanlar değiliz. Biz İstanbul’da bir oluşum sağlamaya çalışırken başka bir aday gündeme geldi. Bu adayın girişimleri bizim istişare içerisine girdiğimiz insanlar da kafa karışıklığı yarattı. Biz bu durumun Malatyaspor’a zarar verebileceğini düşündük. Malatyaspor’a zarar vermemek ve Malatyaspor’a verilecek desteğin bir tek kişi de toplanmasının daha doğru olacağını düşündük. Bu düşünceyle 31 Mayıs kongresinde aday olmama kararı aldık."

"BİR ADAY" HAŞİM KARADAĞ..
Kavuk'un İstanbul'daki görüşmeleri sırasında "kafa karışıklığı" yarattığını söylediği ismin eski başkan Haşim Karadağ (üstteki fotoğrafta) olduğu öğrenildi.

Karadağ'ın yakın çevresine, "eskiden ders aldığını" ve yeniden göreve talip olduğunu bir süredir ifade ettiği, bunu İlhan Kavuk'a da bildirdiği belirtiliyor.

Malatyaspor'da kısa bir süre önce "kulübün kapanma noktasına" gelmesine neden olan gelişmelerin hazırlayıcısı olan Karadağ'ın, yeniden adaylığa soyunması "ilginç" bulunurken, geçmişteki sorunu çözmek için ciddi gayret sarfeden Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ın bu gelişmeler karşısında nasıl davranacakları merak konusu oldu.

Malatyaspor'da, Hikmet Tanrıverdi'den görevi devraldıktan sonra 230 civarında olan üye sayısını sık sık yaptığı olağanüstü kongrelerin sonuncusunda 609'a kadar çıkarıp, üye üstünlüğünü ele geçiren, bu sayıya ulaştıktan sonra yeni üyelik giriş ücretini de, üye yazımını engellemeye yönelik olarak 5 bin dolara çıkaran Haşim Karadağ'ın bu üye üstünlüğü, kulübün kayyuma devredilmesinden sonra yapılan ve İlhan Kavuk'un başkanlığa seçildiği kongreden itibaren yapılan çalışmalarla, Karadağ'ın gücünü yokeden bir noktaya çekilmişti. 31 Mayıs'taki kongre öncesinde, kulübün üye sayısı, 200 civarına düşürülmüş, ayrıca üye giriş ücreti de 5 bin dolardan 100 YTL'ye indirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız