SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kavunda Pazar Sorunu Var

0
Güncellendi - 2016-10-02 21:19:10
Kavunda Pazar Sorunu Var
A- A+ PAYLAŞ

Narmikan kavununu üreten Arguvanlı çiftçiler, bu yıl pazar sorunu yaşıyor.

Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arguvan ilçesinde özellikle Yazıbaşı ve Karayuk Mahallesi civarında çiftçilerin tarlalarına Narmikan kavunu ektiğini söyledi.

Kavunun uzun süre dayanıklılığıyla ön plana çıktığını dile getiren Aslantürk, Ocak ayına kadar sofralardaki yerini alan Narmikan kavununun lezzetinin Arguvan'ın iklimi ve toprağından geldiğini ifade etti.

Yöreye has Narmikan kavununun çok sulu olmamasına karşın yüksek oranda şeker barındırdığı için lezzetli olduğunu aktaran Aslantürk, "Narmikan kavunu Türkiye'nin birçok ilinde, başta İstanbul, Ankara, Kayseri, Yozgat, Sivas ve İzmir pazarlarında yer almaktadır. Arguvan'ın narmikan kavunu bir markadır ve özel müşterileri bulunmaktadır." diye konuştu.

Bu yıl üreticilerin pazar bulmada sıkıntı yaşadığını belirten Aslantürk, "Maalesef bu yıl 10 bin dönüm civarında kavun tarlada kaldı. Çiftçiler çaresiz. Çiftçilerimizin mnasrafları var. Yıllardır kendi i̇mkanlarıyla bu topraklarda ürün yetiştiriyorlar. Pazar bulamama sorununun turizmden kaynaklandığını düşünüyorum. Kent dışına giden kavunlar genelde otelcilere pazarlanıyordu. Çiftçilerimize devlet yetkililerinden destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Üretici Bedri Aslan ise bu yıl 30 dönüme yakın kavun ektiğini ancak pazar bulamadığı için mağdur olduğunu söyledi.

Kendisi gibi pek çok çiftçinin mağdur olduğunu aktaran Aslan, önceki yıllarda Türkiye'nin birçok iline satış yaptıklarını ancak bu yıl pazar bulamadıklarından dolayı ciddi sıkıntı çektiklerini kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Abdullah (7 yıl önce)
    HER ALDIĞIN KAVUNU NARMİKAN ZANNETME....AMA SORSAN HAKİKİ NARMİKAN DİYE SATIYORLAR.
    0
    0
    Yanıtla