SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kavurucu Sıcaklara Dikkat !

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin büyük bölümü bu hafta yazın en sıcak günlerini yaşayacak. Lodosla kavurucu sıcaklık geliyor, sıcaklık İç Anadolu ve Doğu'da 40, Güneydoğu'da 45 dereceye çıkacak, ısı çarpması riski geçtiğimiz günlere göre daha yüksek, güneşe çıkılmamalı.

Doğu Anadolu bol güneşli, bu yılın en kavurucu sıcakları yaşanıyor rekor kırılabilir. Yarın Erzurum 35, Malatya 42 derece.

İstanbul parçalı bulutlu bulutlu, nem oranı biraz düştü, sıcaklık 31 derece. Yarın yer yer yağmur geçişleri bekleniyor. Ankaralılar dikkat: aşırı sıcak hava dalgası var, gölgedeki sıcaklık 37 derece. İzmir'de biraz bulutlu ve çok bunaltıcı, hissedilen sıcaklık 37 derece. Adana'da hissedilen sıcaklık gölgede 40 derece, güneşin altında ise 45 dereceyi geçiyor.

Marmara gölgesi bugün parçalı bulutlu, sadece Trakya'da bir ara yağmur bekleniyor. Yarın ise bölge genelinde kısa süreli yağmurlar görülecek, bugünlerde sıcaklık 30-33 derece civarınında ama cuma günü 35 dereceyi aşacak.

İç Anadolu yılın en sıcak günlerini yaşayacak, sıcaklık bugün 34-37 derece, sonraki günlerde ise Aksaray-Kayseri boyunca 39 dereceye yükselecek.

Ege'de rüzgarın lodosa dönmesi ve zayıf olması bu iki günün çok nemli geçmesine neden oluyor, hissedilen sıcaklık 40 derece. Bölge biraz bulutlanabilir. Çarşamba günü rüzgar yeniden sertleşecek.

Havanın çok nemli olduğu Akdeniz kıyılarında sıcaklığın yarından sonra 3-4 derece daha yükselmesiyle bölgedekiler nefes almakta dahi güçlük çekebilirler, fazla hareket etmemek ve güneşe çıkmamakta fayda var. Osmaniye, Antakya arasında lodos her zamanki gibi sert. Güneydoğu'da yarından itibarden Şanlıurfa -Diyarbakır boyunca termometreler 45 dereceyi görecek.

Karadeniz bölgesinde bugünlerde sadece Bolu çevresinde hafif yağmur olabilir, diğer yerler güneşli ve aşırı sıcak. Yarın Samsun ve Trabzon'da 35 dereceye yükselebilecek sıcaklıklarla rekor kırılabilir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız