SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayalar Düştü, Yol Kapandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:49:06
Kayalar Düştü, Yol Kapandı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'nın Darende ilçesinde, dağdan yuvarlanan kaya parçaları nedeniyle, köylerin kullandığı alternatif grup yolu ulaşıma kapandı. 
     
Irmaklı ile Başkaya köyü arasında bulunan Arızgeben mevkisinde yola kayaların düşmesi nedeniyle bazı köylerin grup yolu olarak kullandığı güzergahta araç geçişi sağlanamıyor. 
     
Darende İlçe Özel İdare Müdürü Savaş Kazancıoğlu, yaptığı açıklamada, alternatif bir güzergah olarak kullanılan yolda büyük kaya parçaları düşmesi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığını bildirdi. 
     
Havanın yağışlı olması nedeniyle kayaların koptuğunu ve yoldaki tehlikenin devam ettiğini bildiren Kazancıoğlu, şu bilgileri verdi: 
     
''Bazı köylerimizin ilçe merkeziyle irtibatını sağlayan ve alternatif bir güzergah olan yolumuz ulaşıma kapandı. Kaya kopmaları devam ediyor. Yoldaki kayaları kaldırmakla sorun çözülmüyor. İl Özel İdaresinden teknik bir heyet istedik. Hava muhalefeti nedeniyle gelemediler. Yapılacak incelemenin ardından muhtemelen iş makineleriyle kopma ihtimali olan diğer kayalar da parçalandıktan sonra yol temizlenerek ulaşım sağlanacaktır. Alternatif bir güzergah olduğundan ulaşımda problem yaşanmamaktadır.'' 
     
Ulaşıma kapanan yol güzergahını kullanan Başkaya, Üçpınar ve Kuzpınar köylerinden 2 araçla 27 lise öğrencisini Darende'ye taşıdıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak da, servislerin diğer yolu kullanmak zorunda kaldığını kaydetti. 
     
Necati Tarak, ''Yolun kapanmasıyla ilgili bilgi geldi, çalışma yapılmasını bekliyoruz. Ulaşım anlamında şu an için bir sıkıntı yok. Çünkü alternatif güzergah kullanılarak öğrencilerimiz ilçeye gelip gidiyorlar'' ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız