SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaybetmemek de Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:58:47
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Yeni Malatyaspor, sahasında İstanbul temsilcisi Kartalspor ile 0-0 berabere kalarak, ligdeki ilk puan kaybını yaşadı. 

Karşılaşma sonrası açıklamada bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur (fotoğrafta ortadaki), "Arzu ettiğimiz puan bu değildi. Özellikle de oyun anlayışı olarak istediğimizi sahaya yansıttığımızı söyleyemem. Ama çeşitli müdahaleler yapmamız rağmen istediğimiz skoru elde edemedik. Oyuncularımız gayretli ve arzuluydu ama bazen yeterli olmuyor. Bugün 1 puanla yetinmenin önemli olduğunu düşünüyorum. En azından bu yolda, kazanamadıysak da kaybetmemek önemli. Puan puandır deyip, önümüzdeki müsabakalara bakacağız. İnşallah bunun telafisi gelecek haftalarda olacaktır" dedi.

"HEDEFE GİTME ADINA BİR ŞEY YAPMIŞ OLMAZSINIZ"

Uğur, bir gazetecinin 'oyuncu değişikliklerinde hatalı olduğunuz yönünde eleştiriler var' sorusuna, "Neden hatalı olduğumu anlayamadım? Niye hatalıyız? Hiç alakası yok. Burada zorunluluktan bir oyuncu değişikliği yaptık. Serkan Çalık değişikliği sakatlıktan dolayı oldu. Onun dışında elimizdeki mevcut oyuncuların tamamını değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Tabii herkesin düşüncesine saygılıyız. Biz bir oyun sistemi oynatıyoruz. Tabii kazanma adına da riskler almak zorundayız. Biz risk aldık, kaybedebilirdik de ama 1 puan bir puandır. Kazanabilme adına risk almazsanız, o zaman bir anlamı olmaz. Hedefe gitme yolunda da bir şey yapmış olmazsınız. Rakiplerimiz bizi, biz de rakiplerimizi analiz ediyoruz. Sonuçta çift santrfora da döndük. Tek de oynadık, çift açıklı da oynadık. Sonuçta istediğimiz oyun anlayışını sahaya yansıtamadık. Bunlar futbolun içerisinde olan doğal şeyler. Önemli olan burada inançlı bir oyuncu grubu var. Bu oyuncu grubunun puan kaybını telafi edeceğine inanıyorum. Dünyanın hiçbir yerinde öyle bir takım yok ki, bütün maçlarını kazansın. Biz kendi sahamızda puan kaybetme arzusunda değildik. Ama istediğimiz şeyleri sahaya yansıtamadığımız için taraftarlarımızda ve bizde üzüntüye neden oldu. Ama ben şunu biliyorum ki, bu ligde puan puandır" cevabını verdi.

"BİZİM İÇİN ÇOK HAYIRLI OLMAZ"

Uğur, Serkan Çalık'ın kasığından sakatlandığı için maçı sürdüremediğini belirtti. Serkan Çalık'ın son durumu hakkında bilgiler veren tecrübeli teknik adam, "İnşallah Serkan'ın sakatlığı ciddi değildir. Tabi MR sonrası durumu netlik kazanacak. İnşallah umduğumuz gibi sıkıntılı değildir. Ancak umutsuzluğumuz şu olur; Serkan'ın sakatlık süreci uzun olursa başka oyun sistemleri denemek zorunda kalırız. Bu da bizim için çok hayırlı olmaz" diye konuştu.

KARTALSPOR CEPHESİ

Kartalspor Teknik Direktörü Özgür Zengin ise, takımın ciddi bir maddi kriz içerisinde olduğunu ve buna rağmen ligde ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Yeni Malatyaspor ile oynadıkları karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan Zengin, "Buraya gelmeden önce Yeni Malatyaspor'un gücünü biliyorduk. Ligde 4'te 4 yapmışlardı. Biz de lige kötü bir giriş yaptık ama kaybettiğimiz maçları, çok kötü futbol oynayarak kaybetmedik. Gücümüzün de farkındayız. Ama bizim en büyük sorunumuz kulüp olarak çok ciddi bir maddi kriz içerisindeyiz. Bunun yanı sıra birde eksi 6 puanlık bir ceza aldık. Bir çıkış arayışı içerisindeydik. Takımımız gerçekten kaliteli oyunculardan kurulu. Bireysel hatalardan dolayı kaybettiğimiz maçlar oldu. Fakat bu takımın yeri burası değil, ilerleyen süreçte daha yukarılarda olacak. Yukarılarda yerimizi almaya çalışacağız. Ama benim ısrarla üzerinde durduğum şu; lütfen Kartal'ın ileri gelenleri, büyüklerimiz bu takıma sahip çıksın. Maddi krizden çıkmamız lazım. Maddi kriz yüzünden takımın mental olarak çok büyük sıkıntısı var. Biz sadece, çocuklarımıza önce eksi 6 puanla ilgili durumu izah edelim ve çocukların yiyecek ve kalacak yer sıkıntısının çözülmesini istiyoruz. Para pul peşinde değiliz. 27 kişilik kadromuzun içerisinde 16 tane altyapıdan sporcu var. Ve bu futbolcularında Türk futboluna kazandırılmasıyla ilgili bir projenin içerisindeyiz. İnşallah ilerleyen haftalarda maç kazanarak, yukarıda yer almaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız