SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaybolan Ağaçlar!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından kentin alt ve üst yapı yenileme projeleri çerçevesinde sürdürülen ve çok sayıda ağacın kesilerek yok edilmesine neden olan kaldırım çalışmaları budanan ağaçların da katledilmesine kadar vardı.. Ağaç köklerinin toprakla irtibatını ilk kat beton atarak kapatan görevliler göz boyama amacıyla ağacık etrafını topraklarla donattı. Kesilen ağaçlardan sonra budanan ağaçlara yönelik yok etme anlayışı bayanlar başta olmak üzere, bir çok belediye çalışanı ve yetkilisi ile vatandaşların tepkisine neren olan anlayıştan bir an önce vazgeçilmesi istendi.

Yandaki fotoğraflarda ayrıca, köklerine dökülen beton nedeniyle toprakla irtibatı kesilen ve dibinde su biriken ağaçlar da yeralıyor ve bu "duyarsız yaklaşımı" ortaya koyuyor.

ATATÜRK CADDESİ'NDE..
Malatya Belediyesi’nin “Şehri güzelleştireceğiz, çağdaş ve yaşanabilir kent haline getireceğiz” gerekçesiyle başlattığı kaldırım yapımı ve ışıklandırma çalışmaları sırasında yaptığı ağaç katliamları vatandaşın olduğu kadar uzmanların tepkisini çekmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak duyarlı bazı vatandaşlar “Atatürk Caddesi'nin Özel İdare İş merkezi tarafında kaldırım çalışmaları başlamadan önce yaptığımız sayımda Saat Kulesi'nin oraya kadar 38 ağaç vardı. Şu an kalan ağaç sayısı 9. Aynı şekilde karşı tarafta (Turfanda İş Merkezi ile Saat Kulesi arası) 45 ağaç var. Burada kaç ağaç kesileceğini göreceğiz. Bu projeyi yapanların ve kabul edenlerin Malatya’yı tanımadıkları belir. Kent Merkezi tabanı yer altı yüzeysel sularla kaplı. Şehri kuranlar çınar gibi ağaçları boşuna dikmediler. Çünkü çınar ağacı güçlü ve suyu emici özelliğe sahiptir ve yeraltındaki yüzeysel suları kontrol altında tutuyordu. Özellikle Yeni Camii ve çevresi olmak üzere kent merkezi önemli tehdit altında.” derken bazı vatandaşlar ise “Bunlarda hiç vicdan yok mu? Bu kış günü kuşlar çatı oluklarında baca tüneklerinde dumanlar arasında barınmak zorunda kaldılar.” sözleriyle ağaç budamasına tepki gösterdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız