SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KAYEP Anlatıldı..

A- A+ PAYLAŞ

Kayısı yetiştiriciliği ve pazarlama toplantısında, kayısının dikiminden pazarlanmasına kadar konular anlatıldı.

İnönü Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Kayısı Vakfı işbirliği ile Altın Kayısı Oteli'nde düzenlenen Kayısı yetiştiriciliği ve pazarlamada stratejik çalışma (KAYEP Projesi) konulu toplantıda, projeyle ilgili bilgiler verildi.

İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Bayram Murat Asma, sinevizyon eşliğinde konuşma yaptı. Asma, 5 ilçede 379 kayısı üreticisi ile yaptıkları anket sonucunda, ankete katılanların yüzde 57'sinin kayısıda en fazla sorunun pazarlama olduğunu belirttiklerine dikkat çekerek, "Ayrıca, ankette üreticilerimizin yenilikleri yeterince takip etmedikleri, üretimi aile işletmesi olarak yaptıkları ortaya çıktı"dedi.

Kayısının don vurması, capnodis, manolya ve çil hastalığı gibi hastalıkları gibi genel sorunları olduğunu bildiren Asma, "Üreticiler eğitim toplantılarının Ekim-Şubat arasında yapılmasını istiyorlar. Ayrıca, şuanda kapalı olan kayısı birliğin akıbetinin ne olduğu belli değil. Eğer Kayısı Birlik kapalı kalacaksa, kayısı üreticileri birliği kurulmalıdır. Üretici, kükürt miktarını istenen ölçüde kullanmalı, fazla kullanmamalı" şeklinde konuştu.

Yaş kayısı ihracatına da ağırlık verilmesi gerektiğini dile getiren Bayram Murat Asma, kayısı için yeni pazarlar bulunup, tanıtımının daha etkin olarak yapılması gerektiğine işaret etti.

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Hüseyin Doğan, Küçük ve Orta Büyüklükdeki İşletmeler hakkında bilgi verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı, kayısının daha fazla değer kazanması için ihracatının artması gerektiğini ifade ederek, birçok yararı olan bu meyvenin tanıtımının daha iyi yapılması gerektiğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız