SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaygı ve Beklentiyi Rapor Ettik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:29:28
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Merkezi'nde 7 Haziran seçim sonuçlarının ve koalisyon olasılıklarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya katılan İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya'ya döndü ve bu toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kiraz, şunları söyledi:

"7 Haziran seçimlerinin ardından Genel Merkezimiz tarafından seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve koalisyon süreciyle ilgili çeşitli toplantılar gerçekleştirildi. Bu toplantılardan birisi de Genel Başkanımızın başkanlığında,  il başkanlarıyla önceki gün Ankara’da gerçekleştirildi.

Biz de toplantı öncesi ilimizde örgütümüzün bütün birimleriyle, ilçe başkanlarımız, il yönetimimiz, belediye başkan ve belediye meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, seçim komitemiz ile ayrı ayrı toplantılar yaparak seçim sonuçlarını ve süreçle ilgili düşüncelerimizi raporlaştırarak Genel Başkanımıza sunduk.

Malatya örgütü olarak seçimlere hazırlık sürecinde sorumluluklarımızın bilinciyle, etkin bir seçim çalışması ortaya koyduğumuz gibi, seçim sonuçlarını  ve koalisyon formüllerini yine aynı sorumlulukla değerlendiren bir bakış açısıyla hareket ettik. 

Koalisyon süreciyle ilgili Genel Başkanımızın vereceği her türlü karara saygı duyacağımızdan hareketle; süreçle ilgili tabanımızın bazı kaygı ve beklentilerine de raporumuzda yer verdik. Malatya’da parti örgütümüz ve tabanımızın ülkenin geleceği açısından en uygun olarak gördüğü formül Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığında bir iktidar formülüdür.

Partimiz bir bütün olarak seçimler öncesinde gerçekleştirdiği önseçimlerle, seçim bildirgesiyle, mega projeyle, toplumun bütün kesimlerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini ortaya koyan tek siyasi parti olmuştur. 

Seçim sonuçlarını da halkımızın sandığa yansıttığı iradeyi de en iyi anlayan ve bu çerçeveden hareketle 14 maddelik koalisyon ilkelerini açıklayan partimiz hükümetin oluşturulması sürecinde kişileri, partileri ve günlük siyasi hesapları/ çıkarları değil, ülkemizin ve bütün halkımızın geleceğini belirleyecek ilkelere öncelik vermektedir.

Partimiz, halkımızın 13 yıllık AKP’nin otoriter yönetimine, yolsuzluğa ve darbe hukukuna son vermek konusundaki taleplerini en iyi anlayan ve buna cevap vermek konusunda gerekli iradeyi ortaya koymaktadır.

CHP dışındaki diğer siyasi partilerin de halkımızın verdiği mesajı doğru anlaması ülkenin sorunlarını çözme noktasında uzlaşmacı bir tavır almalarının doğru bir yaklaşım olacağını düşünmekteyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız