SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaygı Verici"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:13:02
A- A+ PAYLAŞ

Mısır’da yapılan darbe, Malatya’da düzenlenen basın açıklaması ile kınandı. 

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM DER) Malatya Şubesi’nin Soykan Meydanı’nda düzenlediği ve bazı sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği eylemde Mısır’daki darbe kınanarak, dua okundu. Burada basın açıklamasını okuyan MAZLUM DER Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, “Mısır’da halk tarafından seçilmiş iktidara yönelik darbe, demokrasi ve özgürlükler adına kaygı verici bir gelişmedir” dedi. 

“Gazze’deki ablukaların kaldırılması yönünde ve Filistin direnişini destekleyen politikalar geliştiren Mursi yönetimine yönelik bu tasfiye operasyonu, hiç şüphesiz bölgedeki İsrail hükümeti ve Siyonist politikalarına hizmet eden müdahaledir” diyen Yılmaz, “Bu müdahaleye Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri’nin sessizce destek vermesi daha derin endişeleri gündeme getirmiştir” şeklinde konuştu.

“Malatya’daki sivil toplum kuruluşları olarak bir an evvel Mısır ordusunun kışlasına çekilmesi, seçimle gelmiş Mursi yönetimine devredilmesi, tüm tarafları bu konuda sağduyulu ve hassas davranmaya davet ediyoruz” diyen Yılmaz, darbelere karşı olduklarını kaydetti.

Din görevlisi Mehmet Doğan’ın okuduğu dua ile basın açıklaması sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız