SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaygılarımızı Anlattım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:53:36
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın görevlerini yerine getirmesini istediklerini belirterek, "Başbakan'ın çıkıp halktan özür dilemesi gerekiyor, bunu istiyoruz, bunu talep ediyoruz. Özür dilediği andan itibaren umuyorum olaylar tümüyle bitmiş olur" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Çankaya Köşkü önünde bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de son günlerde yaşanan acı olaylarla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyaret ettim. Kendisine kaygılarımızı anlattım. Taksim'de yaşananlar, oradaki olaylar, benim Taksim'e gidişim, oradaki insan profili, gençlerin ağırlıkta oluşu ve onların demokrasi ve özgürlük taleplerini dile getirdik. Bu taleplerin dile gelmesinin demokrasiler için son derece doğal olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanı'na aktardım. Başbakan'ın kullandığı dilin olayı yatıştırmak değil, olayı tırmandırmak yönünde olduğunun, bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'na da büyük görevler düştüğünü ve bu görevleri yerine getirmesini istedim. Böyle bir görüşme oldu arkadaşlarım. Eğer daha farklı ayrıntılar gündeme gelirse belki onları Sayın Cumhurbaşkanı aktarır" dedi. 

"ORANTISIZ GÜÇ KULLANILMASAYDI, HALK AYAKLANMAYACAKTI"

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı'ndan aldığınız cevap neydi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben düşüncelerimi aktardım, Sayın Cumhurbaşkanı da düşüncelerini aktardı. İki kez kamuoyuna çağrı yaptığını, bugünkü açıklamasının demokrasinin önemini vurgulamak açısından önemli olduğunu ifade etti. Doğrudur, çok önemliydi bugünkü açıklamaları. Ve bu çerçevede güzel bir görüşme oldu" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı'ndan Bakanlar Kurulu'nu olağanüstü toplamasını istediniz mi?" şeklindeki soruya da, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın yetkileri olduğunu söyledim" cevabını verdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, polisin orantısız güç kullandığı iddialarına karşılık olarak, Cumhurbaşkanı'ndan il emniyet müdürlerinin ve valilerin uyarılmasını talep edip etmedikleri sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Bu konuda bir iddia yok arkadaşlar. Polisin orantısız güç kullandığı gerçeği var. Önce bu gerçeği kabul etmemiz gerekiyor. Taksim'de, Gezi Parkı'nda, parkı, ağaçları korumak isteyen gençlerin üzerine sabahın 5'inde biber gazıyla gitmek, onların çadırlarını yakmak hangi demokraside vardır? Bunlar kendi kentlerini koruyorlar, kendi parklarını koruyorlar. O insanların üzerine orantısız güç kullanılmasaydı Türkiye bugün ayağa kalkmayacaktı. Önce bu gerçeğin görülmesi lazım."

"ANCAK SORUMSUZ BİR BAŞBAKAN BÖYLE AÇIKLAMA YAPABİLİR"

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine Başbakan Erdoğan'ın "Biz yüzde 50'yi evlerinde zor tutuyoruz" şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Ancak sorumsuz bir Başbakan böyle bir açıklama yapabilir. Bir başbakanın, 'Biz yüzde 50'yi evlerinde zor zaptediyoruz' demesi ne demektir değerli arkadaşlarım? Toplumu sükunete davet etmek gerekiyor, sağduyuya davet etmek gerekiyor. Çatışma kültürünü beslememek gerekiyor. Çatışma kültüründen, çatışmadan, söylemden Başbakan'ın özenle kaçınması gerekiyor. Eğer siz 'toplumun da yüzde 50'si de benim kontrolümün altında, ben onları isteğim an sahaya sürerim, ellerinde sopalarla bir meydan savaşı çıkar ortaya' diye tehdit ediyorsa, bunun adı demokrasi değildir. Bu ancak diktatörlerin söyleyeceği, kullanacağı bir dildir" diye konuştu.

"BİZ KAMU MALINA ZARAR VEREN BİR EYLEMİ ASLA TASVİP ETMİYORUZ"

Kılıçdaroğlu, Ankara Kızılay'daki olayların hala devam ettiğini, bundan sonra durumun ne olacağına ilişkin bir soru üzerine ise Başbakan'ın özür dilemesi gerektiğini söyledi. Marjinal grupların kamu mallarını yakmasını tasvip etmediklerinin de altını çizen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Başbakan'ın çıkıp halktan özür dilemesi gerekiyor, bunu istiyoruz, bunu talep ediyoruz. Özür dilediği andan itibaren umuyorum olaylar tümüyle bitmiş olur. Biz kamu malına zarar veren bir eylemi asla tasvip etmiyoruz. Şiddete dönüşmemeli hiçbir eylem. Aksi halde demokratik olmaktan çıkar. Kişilerin talepleri olabilir, düşüncelerini özgürce dile getirebilirler ama şiddet olması, kamu malına zarar verilmesi bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değildir. Doğru da bulmayız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız