SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıp ABD'li Ateşe Ölü Bulundu

A- A+ PAYLAŞ

ABD'nin Lefkoşa Büyükelçiliği askeri ataşesi Yarbay Thomas Mooney'in (45) gizemli bir şekilde ortadan kaybolması sonrasındaki sır bir cinayete dönüştü. Durum basına sızdıktan bir gün sonra, yani dün köpeklerini gezdirmeye çıkan bir Rum tarafından cesedi bulundu. İlk belirlemelere göre kurşun veya herhangi bir bıçak izine rastlanmadı. Lefka ile Orkoda köyleri arasında sarp bir arazide bulunan cesedin 200 metre yakınında Yarbay'ın otomobili de bulundu.

BAŞINDA DARP İZLERİ
ABD elçiliği yetkilileri hiçbir açıklama yapmazken, ölüm nedeni otopsiden sonra netleşecek. Ancak Mooney'in kayboluşu ve ölümü ardındaki sır giderek ilginç hal alıyor. Adı açıklanmayan görgü tanıklarına göre Mooney geçen cumartesi günü 40 ve 30 yaşlarında iki bayanla Maraş bölgesinde görülmüştü. Rum basınına göre ataşenin kaçırılıp öldürülmüş olma ihtimali var. Yüz ve vücudunda yüksekten düşmekten kaynaklanan izler olduğu yönündeki haberler de bu iddiayı güçlendiriyor.

İRAN VE EL KAİDE İDDİASI
Daha önce Irak ve Afganistan'da da görev yapan ataşenin, El Kaideli teröristler veya İran tarafından öldürülmüş olabileceği iddiaları da kulaktan kulağa dolaşıyor. Ataşenin kaçırıldığı, sonra da zehirlenip sarp yamaçtan atıldığı ihtimali değerlendiriliyor. Perşembe günü büyükelçiyle yemek yedikten sonra kayıplara karışan, cuma akşamı elçilik tarafından aranmaya başlanan Mooney'in Türk tarafına geçmiş olabileceği olasılığı üzerinde de durulmuştu. ABD elçiliği Güney Kıbrıs Rum kesiminde düzenlenecek 4 Temmuz özgürlük günü resepsiyonunu iptal etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız