SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıp Ambulans Olayı TBMM'de

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:35:10
Kayıp Ambulans Olayı TBMM'de
A- A+ PAYLAŞ

Malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi’nin 3 kişilik 112 acil servis ekibinin ambulans ile birlikte yaklaşık 6 saat kaybolması ile ilgili olarak gündeme taşıdığı  “Kayıp ambulans” olayı CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından soru önergesi ile TBMM gündemine taşındı. 

Olayda; 25 Ocak Cumartesi akşamı saat 16.30 sularında merkeze bağlı Uluköy’de acil bir hasta için gelen bir ihbar üzerine 112 Acil Komuta Merkezinden köye yönlendirilen ambulanstan sonra, yaklaşık 1 ile 2 saat sonra aynı köyden arayan vatandaşlar ambulansın gelmediğini söyleyince, Malatya merkezden ikinci bir ambulans bölgeye gönderilmiş ve bu 2. ambulans hastayı alıp Malatya’ya gelirken, bölgeye gönderilen 1. ambulansın ve 3 kişilik ekibin yaklaşık 5 sonra kaybolduğu fark edilmiş ve ekip yine yaklaşık 6 saat sonra bulunmuştu.

SORU ÖNERGESİ İLE BAKANA SORULDU 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplandırılması talebi ile TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde kayıp ambulans olayını sordu.

Ağbaba ; “Malatya’da 25 Ocak 2013 tarihinde meydana gelen bir olay kamuoyunda sağlık skandalı olarak değerlendirilmektedir” şeklindeki ifadeyi soru önergesinin açıklama kısmında kaydetti.

Ağbaba soru önergesinde; “Aynı hasta yakınları tarafından köye ambulansın gelmediğini söylenmesine rağmen,  ambulansı ve içindeki sağlık personeli için girişimde bulunmayan komuta merkezi yetkilileri hakkında bir işlem başlatılmış mıdır?  Acil hastalara müdahale etmek üzere görevlendirilen 112 Acil Servisin, kendi ambulansının kaybolduğunu bile 5 saat sonra fark etmesi Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir? Köyden ikinci telefon gelmemiş olsaydı, çamura saplanmış 3 kişilik birinci ambulansın akıbeti hakkında Bakanlığınızın düşünceleri nelerdir?” sorularını kaydetti.

NEDEN NORMAL AMBULANS GÖNDERİLDİ?

Ağbaba’nın önergesinde şu sorular da yer aldı: “Çamur, kar ve tipinin olduğu bölgelere 4x4 ambulanslar yerine normal ambulansın gönderilmesi sakıncalı değil midir? Malatya’da kaç adet, kar ve tipi şartlarına uygun ambulans vardır?   Malatya 112 Acil Komuta Merkezi’nde çalışan personel sayısı kaçtır? Hangi ilçelerde komuta merkezi vardır? Personel eksikliği var mıdır? Malatya genelinde faal olarak çalışan ambulans sayısı kaçtır? Kaç ambulans kaza ve arıza nedeniyle atıl vaziyette bekletilmektedir?.”

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız