SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıp Bebek Malatya'da Bulundu

A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep'te 2 aylık Hasan Çemberlitaş, annesinin kucağında uyurken akrabaları 52 yaşındaki Hanım A. tarafından kaçırılarak Malatya'da çocuğu olmayan bir arkadaşına para karşılığı satıldı. Polis, nefes kesen bir operasyonla bebeği bir haftada bulup ailesine teslim etti.

Rahatsızlığı nedeniyle malülen emekli olan ve ağabeyine ait çay ocağında çalışan 4 çocuk sahibi 30 yaşındaki Mehmet ve eşi 29 yaşındaki İslime Çemberlitaş'ın 2 ay önce bir erkek çocukları daha dünyaya geldi. Aile, 12 yaşındaki Fatma, 10 yaşındaki Aziz, 8 yaşındaki Bozan ve 2,5 yaşındaki Hülya'dan sonra aileye katılan bebeğe amcasının adı olan Hasan adını verdi. Çemberlitaş Ailesi'nin evine bir hafta önce uzaktan akrabaları olan ve hamilelik döneminde de bir kaç kez ziyaret eden 52 yaşındaki Hanım A. misafir olarak geldi. Hanım A., saatin geç olduğunu bahane ederek evine gitmeyip Çemberlitaş Ailesi'nin evinde kaldı ve aile fertleri bir süre sonra uyudu.

ANNESİNİN KUCAĞINDAN ALDI

Anne İslim Çemberlitaş sabah uyandığında yanında yatan bebeğinin olmadığını fark etti. Evin kızı Fatma da kardeşini en son misafirleri Hanım A.'nın kucağında gördüğünü söyledi. Hanım A.'nın evde olmadığı anlaşılınca aile hemen polise başvurdu. Olaydan bir gün sonra yakalanıp gözaltına alınan Hanım A.'nın üzerinden bebeğin kaçırıldığı gün Malatya'ya gittiğini gösteren otobüs bileti bulundu.

Sorgusunda Malatya'ya oğlunu ziyarete gittiğini belirten Hanım A., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Bu arada teknik takibe alınan Hanım A.'nın Malatya'nın Doğanşehir İlçesi Kapıdere Köyü'nde oturan ve daha önce Gaziantep'te bir tekstil fabrikasında birlikte çalıştığı arkadaşı 52 yaşındaki Güllü F. ile telefon görüşmeleri yaptığı belirlendi. Bunun üzerine Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro ekipleri, Kapıdere Köyü'ne giderek Güllü F.'nin evine Jandarma ile ortak operasyon düzenledi. Operasyon sonucu kaçırılan bebek evde bulundu.

HAMİLE NUMARASI YAPMIŞ

Yapılan araştırmada, Gaziantep'te otururken çocuğu olmadığı için Doğanşehir'de çiftçilik yapan 56 yaşındaki İbrahim K. ile nikahsız yaşamaya başlayan Güllü F.'nin çocuğunun olmaması üzerine arkadaşı Hanım A.'dan yardım istediği, banka borcu bulunan Hanım A.'nın da miktarı açıklanmayan para karşılığı Güllü F.'ye çocuk bulacağı sözünü verdiği bu amaçla da hamile olan uzaktan akrabası İslim Çemberlitaş ile ilişkilerini sıkılaştırdığı anlaşıldı. Güllü F.'nin ise karnına bez koyarak mahalle sakinlerine 'Hamileyim' intibası verdiği ve sonra da "Bebeğimi doğurdum" dediği ileri sürüldü.

GÖZYAŞINA BOĞULDULAR

Güllü F. sevkedildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklanırken, eşi İbrahim K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bebek ise sağlık kontrolünün ardından ailesine teslim edilmek için Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

7 gündür kaçırılan bebeği için sinir krizi geçiren anne İslim ve baba Mehmet Çemberlitaş, bebeklerine kavuşmanın sevinciyle gözyaşlarına boğuldu. Çemberlitaş çifti, bebeklerini bulan Gaziantep polisine teşekkür etti.

Ailenin Kocaoğlan Mahallesi'ndeki evleri ise geçmiş olsun ziyaretçileriyle dolup taştı. Anne Çemberlitaş, "Bir haftadır gözlerime uyku girmedi. Allah böyle bir acıyı düşmanımın bile başına vermesin" dedi.

Polis, bebeğin bulunmasının ardından kayıplara karışan Hanım A.'yı arıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız