SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıp Cesette Sırp İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Kıbrıs Rum Yönetimi eski lideri Tasos Papadopulos’un Lefkoşa’daki Deftera mezarlığından çalınan kemikleri için araştırmalarda ilginç gelişmeler kaydedildi. Kemiklerin, Rum yönetimi lideri olmadan önce Papadopulos’a 300 bin Kıbrıs lirası kaptıran Sırp bir işadamı tarafından çalınmış olabileceği iddia edildi.

Yunan ve Rum gazetelerinde yer alan haberlere göre, Rum polisi birkaç gün önce Ada'nın güneyinde of-shore bir firmanın sahibi olan Petrac Corgevic adlı bir Sırp işadamını sorguladı. 1990’lı yıllarda BM’nin ambargosu devam ettiği sırada, çeşitli ülkelerden silah ve cephanelik satın alabilmek amacıyla Papadopulos’un avukatlık bürosunun kurduğu şirketler aracılığıyla Kıbrıs’a milyonlarca dolar nakletmişti.

Sırp işadamı Corceviç, Belgrad’dan Ada'ya, Papadopulos’un kurduğu şirketlere gönderilen paraların kendisine ait 300 bin ‘Kıbrıs Lirası’ ile karıştırıldığı iddiasıyla dava açmıştı. Sırp işadamı delil yetersizliğinden davayı kaybetmişti. Sırp işadamı ifadesinde Papadopulos’un kemiklerinin çalınmasına herhangi bir şekilde karışmadığını söyledi. Ancak Elefterotipia gazetesi ‘Polis Papadopulos ile ekonomik anlaşmazlıkları olan Sırp işadamlarının aileden fidye istemek için kemikleri çalmış olmaları ihtimali üzerinde duruyor’ vurgusunu yaptı.

EŞİNİN ZÜRİH'E GİTMESİ FİDYEYE YORULDU

Bu arada, bir diğer ilginç gelişme ise polislerin kemikler için Papadopulos’un Straka mevkiindeki çiftliğinde arama yapmaları oldu. Arama aileden alınan izin üzerine yapıldı ancak bir şey bulunamadı. Papadopulos’un adanın en zengin ailesine mensup olan eşi Fotini’nin ise Zürih’e düzenlediği seyahati ‘fidye için müzakere yapmaya gitti’ söylentilerine yol açtı. Aile ziyaretin önceden programlı olduğu ve Bayan Papadopulos’un Rum Kızılhaç başkanı sıfatıyla Zürih’e gittiğini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız