SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıp Çocuk Evine Döndü

A- A+ PAYLAŞ
21 Aralık Çarşamba günü akşam saatlerinde kayıp olduğu bildirilen ve o günden beri her yerde aranan 12 yaşındaki Serhat Baykara'nın evine döndüğü öğrenildi. Serhat Baykara'nın derslerinin kötü olması nedeni ile evinden ayrıldığı ve şimdiye kadar Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan, babasına ait bağ evinde kaldığı anlaşıldı. Çocuğun anne ve babası, bulunduğu haberini ulusal bir televizyonda konunun araştırıldığı canlı yayın programında öğrendiler. Serhat'ın canlı yayına bağlanan ablası tarafından duyurulan haber üzerine anne ve babası ile stüdyodaki konuklar gözyaşlarını tutamadılar. Canlı yayına telefonla katılan Serhat ise pişman olduğunu söyledi. Serhat Baykara'nın kayıp olduğu günlerde bulunması için kentin çeşitli yerlerine ismininde yazdığı fotoğraflar asılmış ve vatandaşlardan yardım istenmişti.
 
Olayla ilgili olarak Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklaması şöyle; 
 
"21.12.2011 günü saat: 18.00 sıralarında kayıp olduğu bahsi ile müracaatı bulunan Serhat BAYKARA’ nın, 21.12.2011 günü saat: 07.00 sıralarında okula gidiyorum diyerek çıktığını, eve gelmediğini, kaybolduğunu düşündüğünü, oğlunun yanında cep telefonu olmadığını, oğlunun gidebileceği yerlere baktığını, oğlunun evden çıkarken üzerinde okul üniforması olduğunu müşteki Hacı Mehmet BAYKARA beyanda bulunmuş, kayıp şahıs Serhat BAYKARA alınan beyanında; kendisinin 21.12.2011 günü ikametinden derslerinin kötü olması nedeni ile ayrıldığını, Elazığ İli Baskil İlçesi Konalga köyünde babasına ait bağ evinde kaldığını 26.12.2011 günü pişman olarak ikametine kendiliğinden geldiğini, yaptıklarına pişman olduğunu beyan etmiştir. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız