SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıp Füze Parçaları

A- A+ PAYLAŞ

Kayıp yüzlerce füze parçasının izi bulunamayan Pentagon'da endişe ve stres hakim.

Amerikalı askeri makamların, kaybolan yüzlerce nükleer füze parçasının izini bulamadığı bildirildi.

Financial Times (FT) gazetesinin internet sayfasında verilen habere göre, hava kuvvetleri yetkilileri, daha önce envanteri çıkarılmış füze parçalarını arıyor, ama parçaların izi sürülemiyor.

FT, kaybolan parça sayısının binden fazla olduğunu yazdı.

Savunma Bakanlığı (Pentagon), ortada envanter sorunu olduğunu kabul etti, ancak bunun kayıp füze parçalarıyla ilgisini doğrulamadı ve hiçbir füze parçasının bakanlığın kontrolünden çıkmadığını bildirdi.

ABD, Tayvan'a helikopter parçası yerine yanlışlıkla füze parçaları göndermiş, durum anlaşılınca hava kuvvetlerinden iki yetkili Haziran başında görevden alınmıştı.

Washington'da bulunan Silahların Denetimi adlı derneğin yöneticisi Daryl Kimball, FT'ye verdiği demeçte, bu "envanter" meselesinin de çok ciddi ve endişe verici olduğunu, zira Pentagon'un elindeki silah ve malzemeleri gereği gibi kontrol edemediğinin görüldüğünü söyledi ve şu soruyu sordu:

"İzini bulamadıkları nükleer başlık parçaları, nerelere gitmiş olabilir?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız