SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayıp Gençlerden Biri mi?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, lise 2. sınıf öğrencisi olan ve 9 günden beri haber alınamayan iki gençten birinin cesedi Karakaya Baraj Gölü'nde bulundu. Bu arada Hasırcılar Beldesi Fatih Mahallesi Muhtarı Fevzi Bulundu, 6 Mayıs günü baraj gölü kıyısında iki genci gördüğünü, uyardığını anlattı.

BULUNAN CESET..
Malatya Lisesi 2. sınıf öğrencisi olan ve aynı sınıfta okuyan Semih Özden (sağdaki fotoğrafta) ve Serkan Buğdacı (soldaki fotoğrafta) adlı öğrencilerden 6 Mayıs tarihinden beri haber alınamıyordu. Gençlerin, arkadaşlarına Karakaya Baraj kenarına piknik yapmaya gittiklerini söyledikleri öğrenildi.

İki gençten Serkan Buğdacı'ya ait olduğu tahmin edilen ceset, Karakaya Baraj Gölü'nün Hasırcılar beldesi mevkiinde su yüzünde bulundu.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, otopsi yapılmak üzere cesedi Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı da incelemelerde bulundu.

Battalgazi ilçe Kaymakamı A. Kadir Demir, Serkan Buğdacı'nın yakınlarının, cesedi kol saatinden tespit ettiğini, ancak DNA testinin sonucuna göre netlik kazanacağını söyledi. Buğdacı'nın yakınları da cesedin üzerindeki kol saatinin Serkan'ın kol saatine benzediğini ancak cesedin şişmesinden dolayı tam tanıyamadıklarını ifade etti.

Bu arada, Semih Özden'in de baraj gölünde boğulmuş olabileceği ihtimali üzerine arama çalışmaları başlatıldı.

"İKİ GENÇ GÖRMÜŞTÜM.."
Öte yandan, barajdaki cesedi 15 Mayıs günü 11.45 sıralarında ilk olarak Hasırcılar Beldesi'nden Abdurrahman Atmaca adlı bir gencin gördüğü, durumu Fatih Mahallesi Muhtarı Fevzi Bulundu'nun oğlu Gökhan Bulundu'ya haber verdiği belirtildi.

Gökhan Bulundu, "Arkadaşın gösterdiği yerde kıyıda cesedi ben de görünce, babama haber verdik. Ceset tanınmaz haldeydi." diye konuşurken, muhtar Fevzi Bulundu'nun jandarmaya haber verdiği belirtildi.

Muhtar Bulundu da, iki liselinin kayıp olduğu 6 Mayıs Pazar günü ile ilgili bir gözlemini ise, "Pazar günüydü. Evin önünde oturuyordum. Kıyıya doğru giden iki genç gördüm. 'Ne geziyorsunuz burada?' diye sordum. Biri 'Eve gidiyoruz' dedi. Ben de 'Ne evi, burada ev yok' diye cevap verince, gençlerden biri 'Niye kızıyorsun amca. Yasak mı burada gezmek' dedi. Buradan ayrılmalarını söyledim. Sonra eve döndüm. Bu gençler kayıp gençler miydi, başkaları mıydı, onu tam söyleyemiyorum. Benziyorlardı diyebilirim." diye anlattı.

FOTOĞRAFLAR: (Üstteki) Kayıp Gençler, (Ortada) Gölden çıkarılan ceset kıyıdan traktörle yola kadar taşındı (Altta) Fatih Mahallesi Muhtarı Fevzi Bulundu (soldaki) ve oğlu Gökhan Bulundu. (İHA- Mehmet GÖRESİYE)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız