SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayıp Hayatlar' Sahnelendi

0
Güncellendi - 2018-01-20 22:44:20
'Kayıp Hayatlar' Sahnelendi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Ülkemizin fikri ve zihni parlak, yeteneklerini geliştiren, okuyan bir gençliğe ihtiyacı var. Bu tür hassas konuları insanlara anlatma ve aktarmanın en güzel yolu da sanatsal etkinliklerdir” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sanatsal faaliyetlerine devam eden Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen "Kayıp Hayatlar" adlı oyunda uyuşturucu bağımlılığı, aile içi şiddet ve iletişimsizlik ele alındı.

MADDE BAĞIMLILIĞININ DOĞURDUĞU OLUMSUZ SONUÇLAR SAHNEYE TAŞINDI

Mehmet Tekkanat'ın yazdığı Ömer Konakçı’nın yönettiği, gençlerin madde bağımlılığına nasıl düşürüldüğünü ve bunun sonuçlarını trajikomik bir şekilde anlatan iki perdelik "Kayıp Hayatlar" isimli tiyatro oyununu izleyiciye etkili bir sahne performansıyla aktaran genç tiyatrocular oyun bitiminde ayakta alkışlandı.

BELEDİYE BAŞKANI POLAT, GENÇ TİYATROCULARI TEBRİK ETTİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri ve sanatseverler tarafından izlenen tiyatro oyunu bitiminde sahneye davet edilen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, genç tiyatrocuları başarılı oyun nedeniyle tebrik etti.

“ÇOCUKLARIMIZ SIKINTILARINI RAHATÇA PAYLAŞMALI, ÖNCE EVDE MUTLU OLMALI”

Toplumsal sıkıntıların sanatın güçlü diliyle insanlara aktarılmasının önemli olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sanatsal faaliyetlerine devam eden genç tiyatrocularımızı hem seçtikleri konu hem de sahne performansları nedeniyle kutluyorum. Uyuşturucu illeti başta olmak üzere toplumsal huzur ve güvenliğimizi tehdit eden olayların temelinde yatan gerçekler ve sonuçları itibariyle oluşturduğu tahribatın konu edildiği tiyatro oyununu büyük bir beğeni ile izledik. Anne ve babalar olarak çocuklarımıza sahip çıkmalıyız, paylaştıkları sorunlarına duyarlı yaklaşmalı ve çözüm bulmalıyız. Çocuklarımız öncelikle evde mutlu olmalı ve problemini rahatça paylaşmalı, aile içerisindeki iletişim kanalları canlı tutulmalıdır”diye konuştu.

Konuşmasında gençlere düşen sorumluluk ve görevlerden bahseden Başkan Polat, “ Tabiî ki gençlerimize de bu anlamda büyük görevler düşüyor. Oyunda anlatıldığı gibi uyuşturucu, madde bağımlılığı ve alkol tuzağına düşmemek için okul yıllarında eğitim hayatınıza yoğunlaşmalı, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmalısınız. Her hangi sıkıntınızı anne, baba ve öğretmenlerinizle paylaşmalısınız, çareyi başka yerlerde aramamalısınız eğer başka yollara giderseniz kendi hayatınızı karartmış olursunuz ve oyununda ismi olan kayıp hayatlarda kaybolur gidersiniz. Çevrenizde bu tür çirkin ve kötü işleri yapanlar varsa 155’i arayarak bildirin. Devletimizin güvenlik birimleri her türlü önlemi alıyor ancak bu işin kökünden çözmenin yolu; kitap okumaktan ve eğitimden geçmektedir.  Gençliğimiz kaybolursa ülke geleceği karanlığa boğulur, onun için erken yaşlarda çocuklarımızı bu tür kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için daha fazla çaba harcamalıyız, onlarla yakından ilgilenmeliyiz. İç ve dış mihrakların tek amacı gençlerimizin zihin dünyalarıyla oynayarak geleceklerini karartmaktır, hepimizin dikkatli ve uyanık olması gereken bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin fikri ve zihni parlak, yeteneklerini geliştiren, okuyan bir gençliğe ihtiyacı var. Bu tür hassas konuları insanlara anlatma ve aktarmanın en güzel yolu da sanatsal etkinliklerdir. Tiyatro grubumuz toplumsal konulara dikkat çeken oyunlarını başarıyla sahnelemeye devam ediyor. Sanatseverlerinde bu etkinliklere ilgi göstermesi hepimizi mutlu ediyor” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız